Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δύσκολη, αλλα δίκαιη νίκη!

Πρωτάθλημα  Παίδων ΕΠΣ Μακεδονίας (Β Φάση)
17/03/2012.  6η αγωνιστική - από αναβολή).
Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΥΚΕΩΝ               2 -1

   Οι παίδες της Α.Ε. Ποντίων συνέχισαν την καλή τους πορεία στον 4ο όμλο του πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας (Β Φάση), επικρατώντας επί της ομάδας των Συκεών με 2-1.
 Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Α.Ε. Ποντίων είναι πλέον μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά πέντε βαθμών απο τη δεύτερη, με μια μόνο αγωνιστική να απομένει.
Η ομάδα της Α.Ε. Ποντίων μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι, κάτι ασυνήθιστο για την ομάδα του Άγγελου Κούτου, και το πλήρωσε πολύ ακριβά όταν στο 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίθεση κατάφεραν να προηγηθούν στο σκόρ.
Αυτή ήταν η αφύπνιση που χρειαζόταν η Α.Ε. Ποντίων και σιγά-σιγά άρχισε να ασκεί πίεση στην αντίπαλη εστία δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και μάλιστα να πάρει και προβάδισμα στο σκόρ.
Αλλά, για μιά ακόμη φορά οι παίκτες της Α.Ε. Ποντιών απο πλεονεκτικές θέσεις σπαταλούσαν τις ευκαιρίες με κορυφαία στιγμή το 25ο λεπτό, όταν ο Παμπουκίδης με άδεια εστία κατάφερε να αστοχήσει απο απόσταση δύο μέτρων.     
Η ομάδα των Συκεών αισθανόμενη την πίεση που ασκούσε η Α.Ε. Ποντίων προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και έτσι άρχισε να εφαρμόζει διάφορες αντιαθλητικές μεθόδους για να καθυστερήσει  τη ροή του παιχνιδιού, πετυχαίνοντας μάλιστα να εκνευρίσει τους παίκτες της Α.Ε.Ποντίων και να τους βγάλει εκτός ρυθμού.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ της και με ένα εκρηκτικό 20λεπτο, που στην κυριολεξία είχε κλείσει την ομάδα των Συκεών στο μισό γήπεδο, πέτυχε δύο τέρματα με τον Παπαγεωργίου, το πρώτο με πλασέ μετά απο ωραία κάθετη μπαλιά απο τον Δημόπουλο και το δεύτερο με σούτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή, βάζοντας έτσι τα θεμέλια για μια σπουδαία νίκη.
Με το επίτευγμα του δεύτερου τέρματος από τον Παπαγεωργίου και για τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού  η Α.Ε.Ποντίων δεν χαλάρωσε την πίεση της και δημιουργούσε πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά οι  σωτήριες παρεμβάσεις του τερματοφύλακα των Συκεών στο διάστημα αυτό, ήταν η αιτία που δεν αυξήθηκε το σκορ.  
Με αυτή τη νική η ομάδα της Α.Ε. Ποντίων έχει κλειδώσει την πρώτη θέση του ομίλου και έχει εξασφαλίσει την θέση της για την επόμενη φάση των 16.
 
Σύνθεση                Βαβατσιούλας – Καραγαλίδης (Πόδας) – Πουλικίδης – Σκουργιάς – Φορτομάρης (Μποστανίτης) – Βροχαρίδης – Κουκούδας – Παμπουκίδης (Χανδόλιας) – Θωμόπουλος – (Παπαδημητρίου) - Δημόπουλος – Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου