Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πρώτη ήττα – Θετικά συμπεράσματα!

Πρωτάθλημα  Παίδων ΕΠΣ Μακεδονίας (Β Φάση)
17/03/2012.  7η αγωνιστική
A.E. ΦΙΛΥΡΟΥ - Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ           1 -0

   Οι παίδες της Α.Ε. Ποντίων γνώρισαν την πρώτη τους ήττα, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, έχοντας ήδη εξασφάλισει την πρώτη θέση και το εισιτήριο για την φάση των 16 από την προηγούμενη αγωνιστική.

Το παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδος Άγγελο Κούτο, να χρησιμοποίησει παίκτες που είχαν ελάχιστη συμμετοχή στη B φάση του πρωταθλήματος για να ελέγξει την αγωνιστική τους ετοιμότητα.
Η ομάδα της Α.Ε. Ποντίων ξεκίνησε το ματς ασύνδετη, έχοντας πρόβλημα στη κυκλοφορία της μπάλας, δυσκολευόμενη να βρει ρυθμό, κάτι φυσιολογικό λόγω των πολλών αλλαγών στην εντεκάδα και το εκμεταλεύτηκε πλήρως η γηπεδούχος ομάδα ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό, από μια μακρινή μπαλιά που παίχτηκε στο σημείο του πέναλτι, ο επιθετικός της ομάδας του Φιλύρου μπήκε ανάμεσα στον Χανδόλια και στον τερματοφύλακα Βαβατσιούλα και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
Με την επίτευξη του τέρματος και για ένα περίπου πεντάλεπτο η γηπεδούχος ομάδα ασκούσε πίεση προς την εστία της Α.Ε.Ποντίων με μακρινές μπαλιές στην περιοχή προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος από την άμυνα για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Από το 25ο λεπτό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της και με καλές και σωστές πάσες άρχισε να κάνει την παρουσία της αισθητή προς την εστία του Φιλύρου.
Το δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική με την ομάδα της Α.Ε.Ποντίων να παίζει το γνωστό της passing game παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων υποχρεώνοντας τη γηπεδούχο ομάδα σε αμυντικό ρόλο. Η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων άρχισε να δημιουργεί τη μια ευκαιρία μετά την άλλη για γκολ αλλά για μια ακόμη φορά είχε το ίδιο σκηνικό όπως στα προηγούμενα παιχνίδια με τους επιθετικούς να αστοχούν από πλεονεκτικές θέσεις, και όταν έβρισκαν τρόπο να περάσουν όλα τα εμπόδια του γηπεδούχου, είχαν τα δοκάρια να σταματάνε της τελικές προσπάθειες.
Όσο περνούσε ο χρόνος, πίεζε η Α.Ε.Ποντίων για την ισοφάριση, ρίσκαρε αφήνοντας χώρους πίσω στην άμυνα  και σε δύο περιπτώσεις η ομάδα του Φιλύρου έφτασε κοντά στο να κάνει το 2-0 αλλά οι σωτήριες επεμβάσεις του τερματοφύλακα Κούζα κράτησαν την ομάδα της Α.Ε.Ποντίων μέσα στο παιχνίδι.
Τα τελευταία λεπτά είχαν πραγματικό σασπένς, με την ομάδα της Α.Ε.Ποντίων να βομβαρδίζει στην κυριολεξία την εστία του Φιλύρου και η γηπεδούχος ομάδα να έχει και τους έντεκα παίκτες πίσω προστατεύοντας την εστία της διώχνοντας την μπάλα με κάθε τρόπο.
Δυστυχώς ο χρόνος δεν ευνόησε την Α.Ε. Ποντίων και ο διαιτητής έδωσε τέλος σε ενα συγκλονιστικό αγώνα.
Η ομάδα μπορεί να μην πήρε τους τρείς βαθμούς της νίκης, αλλά οι παίκτες της Α.Ε. Ποντίων μπορούν να είναι ικανοποιημένοι με την απόδοσή τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας στον προπονητή τους ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν  στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

Σύνθεση           Βαβατσιούλας (Κούζας) – Καραγαλίδης – Πουλικίδης – Χανδόλιας – Μποστανίτης (Βαγγελακάκης) – Βροχαρίδης – Παμπουκίδης – Θωμόπουλος (Παπαδημητρίου) – Δημόπουλος (Πόδας) – Συμεωνίδης - Παπαγεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου