Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πρωταθλητής Κ-17 ο Άρης!
Με ένα τέρμα του Βαλαή στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άρης αναδείχθηκε πρωταθλητής στις ηλικίες Κ-17 επικρατώντας του ΠΑΟΚ με σκορ 1-0. Η αναμέτρηση ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι
μεταξύ δύο ομάδων -που παρά το νεαρό της ηλικίας- έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, με τους «κίτρινους» του Τάσου Θέου να είναι αυτοί που τελικά πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου.

Το άγχος, η πίεση και η νευρικότητα ήταν στοιχεία εμφανή στο παιχνίδι και των δύο ομάδων καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηντάλεπτου. Υπήρξαν όμως ατομικές προσπάθειες ποδοσφαιριστών που έφτασαν κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να έχουν επιτυχία στην τελική προσπάθεια.

Πρώτος απείλησε ο Άρης στο 9' με τη σέντρα-σουτ του Ανδρεάδη να βρίσκει στο δοκάρι του Στρέζου. Στο 18' ο Κουλούρης «πάτησε» την περιοχή του Άρη, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό, πέρασε αρκετά μέτρα άουτ. Στο 22' ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν από το γύρισμα του Ρότα από τα αριστερά, ο Ιγνατίδης δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα από κοντά στα δίχτυα.

Στο 32' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει με τον Ταουσιάνη, όπως και στο 38' με τον Κουλούρη, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, ο Μάντζαρης είχε εξαιρετική τοποθέτηση και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Το γκολ που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση επετεύχθη στο 50ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σουνάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Στρέζος απέκρουσε ασταθώς, αλλά ο επερχόμενος Βαλαής με δεξί σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 1-0 που όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε κάτι παραπάνω από έξαλλα από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στη συνέχεια να βγει μπροστά, αφήνοντας πάντως αρκετούς κενούς χώρους στην άμυνα του. Σε μια τέτοια περίπτωση στο 65' ο Ιγνατίδης βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ. Στο 70' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Κωνσταντινίδης από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάντζαρη.

Λίγο πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ έφτασε ουσιαστικά μια... ανάσα από το γκολ, όταν ο Ταουσιάνης πετάχθηκε εξαιρετικά στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Μάντζαρη και απομακρύνθηκε. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, όταν ο Τζεβελέκης «σήκωσε» με αντιαθλητικό μαρκάρισμα τον Αντωνιάδη, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Θέος): Μάντζαρης, Κιβρακίδης, Γραμπής, Μπιμπισίδης, Ανδρεάδης, Λεμονής (88? Χατζηνικολάου), Αντωνιάδης, Βαλαής (74? Πασχαλίδης), Ρότα (69? Μαρινόπουλος), Σουνάς (90?+2? Βασιλούδης), Ιγνατίδης (81? Παπουτσής)

ΠΑΟΚ (Ζαζόπουλος):Στρέζος, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Τσελεπίδης, Καραμπάς (79? Τζεβελέκης), Ταουσιάνης, Τουμανίδης, Κουλούρης, Καρατζάογλου, Πόζογλου (65? Σαββίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου