Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑΜ

Στις 19:00 η παράδοση της Φλόγας

Στις 19:00 η παράδοση της Φλόγας
Την ώρα που η… τύχη του Ντέιβιντ Μπέκαμ εξακολουθεί να… αγνοείται, οι Βρετανοί ετοιμάζονται να υποδεχτούν στο Νησί την Φλόγα – σύμβολο της συμφιλίωσης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.


Το απόγευμα της Πέμπτης, η Ιερή Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα παραδοθεί στην αντιπροσωπεία της χώρας που θα φιλοξενήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τους Αγγλους, «ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα συνοδεύσει την Φλόγα στην Βρετανία μαζί με την πριγκίπισσα Αννα», ωστόσο, στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουμε δει τον σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου…
Οι φήμες που τον ήθελαν να φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης διαψεύστηκαν, ενώ τα νεότερα αναφέρουν ότι θα έρθει την Πέμπτη και θα παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Προφανώς, η επίσκεψη του Μπέκαμ αφορά μόνο την Φλόγα και καμία άλλη δραστηριότητα γι αυτό και δεν αναμένεται να συναντηθεί επίσημα με τους εκπροσώπους του Τύπου, πέραν των όσων προβλέπονται στην τελετή.
Η παράδοση της Φλόγας θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης κι έπειτα θα ταξιδέψει για την Αγγλία, με την λαμπαδηδρομία να συνεχίζεται από την Κορνουάλη.

Στις 19:00 η παράδοση της Φλόγας
Την Πέμπτη, έφτασε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία των Αγγλων με ένα… φανταχτερό αεροσκάφος, το οποίο έχει κίτρινο χρώμα, φέρει το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και ονομάζεται «Firefly», ονομασία που πήρε έπειτα από διαγωνισμό που έγινε σε σχολεία της χώρας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Βρετανικός Τύπος, χρειάστηκαν εννέα μέρες ώστε να βαφτεί στο χρώμα του χρυσού. Η τελετή παράδοσης της Ιερής Φλόγας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 και από το BBC για τους Αγγλους.

Η Ιερή Φλόγα στον Ιερό Βράχο
Το βράδυ της Τετάρτης, η Φλόγα έφτασε στην Ακρόπολη. Το βωμό στον ιερό βράχο άναψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του άλματος σε ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, που πήρε την Φλόγα από την Ολυμπιονίκη του ύψους το 1996 στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη.
Λαμπαδηδρόμοι στην πορεία προς την Ακρόπολη ήταν ακόμα πολλοί Ολυμπιονίκες, όπως η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου, ο παλαιστής Πέτρος Γαλακτόπουλος, οι πολίστριες Δήμητρα Ασιλιάν, Γεωργία Λαρά, Ευτυχία Καραγιάννη, οι κωπηλάτες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος, καθώς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος (ταμίας), Γιάννης Καρράς, Θανάσης Κανελλόπουλος, Γιώργος Γερόλυμπος, Μιχάλης Φυσετζίδης και Περικλής Τρικαλιώτης.
Στην Ακρόπολη το Ιερό Φως έφτασε από τον Πειραιά, όπου Λαμπαδηδρόμοι ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα πόλο Σταυρούλα Αντωνάκου, ο προπονητής της στην Εθνική ομάδα Γιώργος Μορφέσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ιστιοπλοϊα Γιάννης Μιτάκης, ο πρώην καλαθοσφαιριστής Γιώργος Σιγάλας., ενώ τον βωμό στην Πλατεία Κοραή άναψε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ηλίας Ρωσίδης.
Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας την 7η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Λαμία για να φτάσει στην Χαλκίδα, όπου τον βωμό άναψαν η Ολυμπιονίκης του πόλο Εύη Μωραϊτίδου και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, ενώ στην Αθήνα πρώτος σταθμός ήταν το Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου