Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιβεβαίωση αλλαγής

Η επιβεβαίωση για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ιβάν Σαββίδης ειδοποίησε ότι θα καταθέσει το έμβασμα των δυο εκατ. ευρώ του δανείου, ξεκινώντας την επένδυσή του.
.και όταν λέμε ΟΛΟΥΣ, εννοούμε ΟΛΟΥΣ!
Πριν... έρθουν τα χρήματα στα ταμεία θα φύγουν εν ριπή οφθαλμού. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα δοθεί στους ποδοσφαιριστές και στις καθυστερημένες δόσεις για την ρύθμιση στην εφορία.
Ο Σαββίδης θα ενημερωθεί με έγγραφο αναλυτικά για την ακριβή κατανομή των χρημάτων.
Στόχος είναι η εξόφληση των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την χορήγηση της αδειοδότησης χωρίς προβλήματα. Με 1,5 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παικτών θα καλυφθεί το μεγαλύτερος μέρος της οφειλής.
Αφού διευθετηθούν οι εκκρεμότητες για την αδειοδότηση θα προχωρήσει η υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού για την νέα χρονιά, στην οποία φυσικά και θα έχει λόγο η πλευρά  Σαββίδη.
Το κύμα της μεγάλης φυγής άρχισε επισήμως με την αποχώρηση του Σνάουτσνερ. Θα  ακολουθήσουν, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Χαλκιάς, ο Ίβιτς και ο Τσιρίλο. Ο ΠΑΟΚ της τελευταίας τετραετίας ως υπόσταση θα αλλάξει ριζικά. Από την παλιά φουρνιά ο μόνος σίγουρος παραμένοντας είναι ο Γκαρσία και για λόγους συμβολισμού. Ακόμα και η παραμονή του Λίνο είναι πλέον πολύ αμφίβολη, ιδίως μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα στον εντός έδρας αγώνα των πλέι  οφ με αντίπαλο την ΑΕΚ.
Η έλευση του νέου επενδυτή δεν αποκλείει και πωλήσεις τύπου Αθανασιάδη, που εντάσσονται στο πνεύμα της σαρωτικής καλοκαιρινής ανανέωσης. Παίκτες κορμού, όπως ο Μαλεζάς, ο Λαζάρ και ο Φωτάκης συγκαταλέγονται στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Σαλπιγγίδη.   
Εάν η είσοδος του Σαββίδη στην ΠΑΕ οριστικοποιηθεί θα λυθούν και τα χέρια του Ζήση Βρύζα στην εφαρμογή του πλάνου που έχει εκπονήσει για την δημιουργία μιας νέας ανταγωνιστικής ομάδας με παίκτες ποιότητας και προοπτικής.
Το γενικό μοντέλο καθιέρωσης και περαιτέρω προώθησης νεαρών παικτών δεν θα εγκαταλειφθεί επ' ουδενί, διότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του Βρύζα με την σύμφωνη γνώμη της πλευράς Σαββίδη. Απλά θα γίνει ένας συνδυασμός νιάτων και ξένων παικτών πρώτης διαλογής, όπως ήταν ο Κοντρέρας και οι υπόλοιποι που ήρθαν στην Τούμπα όταν ο σημερινός πρόεδρος ήταν τεχνικός διευθυντής.
Ο Βρύζας επεξεργάστηκε δυο σενάρια για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Το πρώτο με επενδυτή και το δεύτερο και απευκταίο χωρίς επενδυτή. Τα δεδομένα και το μπάτζετ θα είναι αυτονόητα εντελώς διαφορετικά στο πρώτο και στο δεύτερο σενάριο. Συνεπώς, η αναμονή για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις είναι αναπόφευκτη.
Ο Σαββίδης έχει πλέον και πρόσωπο στο νέο διοικητικό συμβούλιο ως επιτηρητής της προδιαγραφόμενης επένδυσής του, η οποία, όμως, θα ολοκληρωθεί μόνο με την καταβολή άλλων 10 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την τελική αγορά του 51% των μετοχών.
Το δάνειο των δυο εκατ. ευρώ παρέχει την δυνατότητα για την εξασφάλιση της αδειοδότησης και τίποτα περισσότερο. Για τα υπόλοιπα χρειάζονται αρκετά εκατ. ευρώ και μέχρι να μπουν στα ταμεία δεν μπορεί να υπάρξει απολύτως καμία μεταγραφική δραστηριότητα.
Η πλήρης και απρόσμενη αποτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ δεν καθιστά δεδομένη ούτε την παρουσία του Μπόλονι στον πάγκο. Κατά την διάρκεια της χρονιάς ο Ρουμάνος τεχνικός είπε και έκανε αρκετά που ενόχλησαν την διοίκηση, ενώ τελευταία και η διείσδυσή του στις προτιμήσεις του κόσμου περιορίστηκε δραστικά. Η συζήτηση της διοίκησης μαζί του τις επόμενες μέρες θα κρίνει πολλά. Το θέμα προπονητή είναι κουίζ και συναρτάται άμεσα και με την εξέλιξη της υπόθεσης Σαββίδη.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε εάν ο ΠΑΟΚ θα έχει νέο ιδιοκτήτη. Η χορήγηση του δανείου θα είναι η πιστοποίηση της αποφασιστικότητας του Σαββίδη να προχωρήσει σε μια ανέλπιστη πριν από λίγο καιρό επένδυση σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου