Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σήμερα πληρώνει, αύριο κρίνεται ο Παναθηναϊκός!

«ΤΕΛΟΣ» Ο ΔΩΝΗΣ
Σήμερα πληρώνει, αύριο κρίνεται ο Παναθηναϊκός!
  Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ
Από την έφεση που κατατέθηκε χθες το πρωί (Δευτέρα 28/5) στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, στις σημερινές πληρωμές των 4,2 εκατ. ευρώ (που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31/12/11) κι από εκεί στην αυριανή μεγάλη «μάχη» της εκδίκασης.

Αυτή είναι η χρονική σειρά των εξελίξεων που θα «τρέξουν» μέσα στο επόμενο 48ωρο κι επί της ουσίας θα καθορίσουν το εάν ο Παναθηναϊκός θα πάρει τελικά το «ΟΚ» από την Ελληνική Ομοσπονδία για να λάβει μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου.
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» λίγη ώρα μετά την κατάθεση της έφεσης από τους δικηγόρους τους, είχε επικοινωνία με όλους τους παίκτες που περιμένουν να πληρωθούν τις οφειλές έως 31/3 (ανάμεσά τους είναι ακόμη και οι Μάντζιος και Φερνάντες), αλλά και με τις Τζένοα, Σετουμπάλ και Μαρσέιγ στις οποίες επίσης οφείλονται λεφτά από τις μεταγραφές των Ρούντολφ, Σισέ και Ζέκα.
Στις επαφές αυτές οι «πράσινοι» ξεκαθάρισαν πως σήμερα (Τρίτη 29/5) μέχρι το μεσημέρι θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται. Στον Παναθηναϊκό μάλιστα υπογράμμιζαν χθες πως οι εντολές προς τους λογαριασμούς όλων των ομάδων, αλλά και των παικτών είναι έτοιμες και περιμένουν το τελικό «ΟΚ» από τη διοίκηση για να προχωρήσει η διαδικασία της αποπληρωμής.
Ολο αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει περισσότερο από 2 με 3 ώρες, με τους «πράσινους» να συγκεντρώνουν στη συνέχεια όλα τα αποδεικτικά των πληρωμών, προκειμένου να τα καταθέσουν την Τετάρτη με τον συμπληρωματικό τους φάκελο στην εκδίκαση της έφεσης (ορίστηκε στις 12:00).
Η αισιοδοξία πλέον στην «πράσινη» ΠΑΕ είναι πολύ μεγαλύτερη, αν κι όλοι παραμένουν συγκρατημένοι περιμένοντας το τελικό αποτέλεσμα της έφεσης.
«Τέλος» ο Δώνης
Στο θέμα του προπονητή τώρα, όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Δώνης (μολονότι είχε θερμή εισήγηση από τον Δημήτρη Γόντικα) δεν θα απασχολήσει άλλο τους «πράσινους». Κι αυτό διότι η επιθυμία όλων στο «τριφύλλι» είναι να παραμείνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κι εκεί θα επικεντρώσουν όλη την προσπάθειά τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης με την αδειοδότηση.
Το ραντεβού με τον Πορτογάλο τεχνικό θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή κι εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει το «ΟΚ» από την ΕΠΟ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η παραμονή του 66χρονου τεχνικού για ακόμη μία χρονιά στον «πράσινο» πάγκο…
Στα τελικά οι Νέοι
Στην τελική φάση του Euro U-19 που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία προκρίθηκε η εθνική Νέων της Ελλάδας χθες το μεσημέρι, έπειτα από τη νέα νίκη της επί της γηπεδούχου Δανίας με 2-0. Το δεύτερο γκολ της «γαλανόλευκης» μάλιστα πέτυχε ο Χάρης Μαυρίας, με τους Καπίνο, Φουρλάνο, Μαρινάκη και Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνουν την «πράσινη» εκπροσώπηση στην ενδεκάδα της εθνικής (ο Κασαπάκης ήταν στον πάγκο).
Το… κακό της όλης υπόθεσης βεβαίως, είναι πως όσοι «πράσινοι» κληθούν για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα χάσουν το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν.
Αυτό καθώς η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία από τις 3 έως τις 15 Ιουλίου, την περίοδο δηλαδή που θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προετοιμασία του «τριφυλλιού»…
Συγχαρητήρια από Σαμαρά-ΠΑΕ
Το ματς της εθνικής Νέων με τη Δανία παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος μετέβη στη σκανδιναβική χώρα από την Ολλανδία, όπου βρίσκεται η αποστολή της U-20 του «τριφυλλιού» για φιλικούς αγώνες.
Μαζί του ήταν κι ο προπονητής της ακαδημίας Γιάννης Γράμμος, με τον Σαμαρά να συγχαίρει τους «μικρούς» του Παναθηναϊκού, αλλά και τους υπόλοιπους διεθνείς μετά τον αγώνα για την πρόκρισή τους στα τελικά. Μάλιστα οι δυο τους μετά τον αγώνα πήραν μαζί τους στην επιστροφή προς Ολλανδία τους Τριανταφυλλόπουλο, Κασαπάκη και Μαρινάκη οι οποίοι θα πλαισιώσουν την προσπάθεια της ομάδας Νέων στο Copa Amsterdam.
Τέλος, με τους έξι νεαρούς διεθνείς του Παναθηναϊκού επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ο οποίος τους μετέφερε τα συγχαρητήρια της διοίκησης του «τριφυλλιού» για τις εμφανίσεις τους και την πρόκρισή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου