Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Ο Καπίνος είναι ο νέος Τσέχ"















Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τον Καπίνο ως... τον επόμενο Τσεχ και είπε για την σκυλίσια δουλειά του Καρνέζη.
Αναλυτικά όσα έγραψε στο σάιτ του «goal-keeper.gr»:


Αγαπητοί φίλοι & φίλες καλησπέρα,

Παρακολουθώντας τον τελικό του CHAMPIONS LEAGUE διαπίστωσα για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλος τερματοφύλακας είναι ο ΤΣΕΧ & πόσο ταλέντο με απίστευτα σωματικά προσόντα όσο και ψυχικά χαρίσματα είναι ο ΝΟΙΕΡ που θα τον καθιερώσουν για πολλά χρόνια στην ''ελίτ" των μεγάλων τερματοφυλάκων.

'' Χωρίς καμιά δόση υπερβολής θα σας έλεγα τα ιδια σωματικά οσο και ψυχικά χαρίσματα έχει και ο δικός μας ο Στέφανος Καπίνος. Είναι θέμα χρόνου να φανεί το ταλέντο του σε πολύ υψηλό επίπεδο''!

Τελειώνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μου & αφού περάσαμε πρώτοι στην τελική κατάταξη των playoffs θα ήθελα να κάνω αναφορά στους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού που ομολογουμένως υπήρχε ανταγωνισμός που σε τελική ανάλυση έκανε καλό στην ομάδα.

1. Ο ΤΖΟΡΒΑΣ που άρχισε την σαίζον με ευρωπαικά παιχνίδια, πήρε μεταγραφή για την ιταλική ΠΑΛΕΡΜΟ στις 30 Αυγούστου.

2. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ πίστεψε στα δικά της παιδιά & έτσι δώσαμε το χρίσμα του βασικού τερματοφύλακα στον ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΤΣΟΛΗ ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά τα δύο μάτς με ΚΕΡΚΥΡΑ & ΓΙΑΝΝΕΝΑ στην συνέχεια τραυματίστηκε την παραμονή του αγώνα με τον ατρόμητο στο Περιστέρι.

3. Πήρε σειρά ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ να παίξει βασικός στο περιστέρι εκεί μόλις στο 3' λεπτό μια πολύ δύσκολη φάση τον ανάγκασε να πιάσει την μπάλα εκτός περιοχής και να αποβληθεί, ακούστηκαν πολλά για αυτή την φάση αλλά η ουσία είναι ότι ο ΟΡΕΣΤΗΣ "κάλυψε" τους αμυντικούς μας και θυσιάστηκε για το σύνολο, δείχνοντας ομαδικό πνεύμα για να μην δεχτεί γκόλ η ομάδα μας. Βέβαια όλα αυτά συνηγόρησαν για να παίξει ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟΣ που ενώ στην αρχή ήταν 4ος τερματοφύλακας, πουλήθηκε ο ΤΖΟΡΒΑΣ έγινε 3ος χτύπησε ο ΚΟΤΣΟΛΗΣ έγινε 2ος αποβλήθηκε ο ΚΑΡΝΕΖΗΣ έγινε 1ος τερματοφύλακας στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ σε ηλικία 17 ετών. Απίστευτο για όλο τον κόσμο καταπληκτικό ταλέντο με απόδοση πολύ καλή στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ στο περιστέρι ( 1:1) τελικό αποτέλεσμα , για μένα ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη. Ο ΚΑΠΙΝΟΣ είχε εικόνες- παραστάσεις στην πρώτη ομάδα από το 2008 όταν τον ανέβασα πρώτη φορά για προπόνηση σε ηλικία 14 ετών έκτοτε ανεβοκατεβαίνει στην Α΄ ομαδα( μαζί με τον ΤΑΜΠΑΚΗ) εώς το 2010. Αφού έγινε επαγγελματίας το 2009 & ήρθε στην προετοιμασία της ΕΛΒΕΤΙΑΣ επι TEN CATE προπονητή το 2010-11 ήταν 4 φορές αναπληρωματικός σε παιχνίδια φωτιά ''ΝΤΕΡΜΠΥ" ΠΑΟΚ ΤΟΥΜΠΑ,ΑΕΚ ΟΑΚΑ και ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δείγμα ότι είχε αρχίσει σιγά-σιγά να "ωριμάσει" η ιδέα να γίνει ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ 1ος τερματοφύλακας στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. Και έτσι όταν ήρθε εκείνη η μαγική στιγμή για τον ΚΑΠΙΝΟ με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ που έδειξε πως ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ είχε όλα τα φόντα να γίνει πρώτος και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά παίζοντας όλο τον πρώτο γύρο με καταπληκτικές εμφανίσεις & δίνοντας βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια για την ομάδα. Με την έναρξη του Β' γύρου πήραμε απόφαση με τον Κ.ΦΕΡΕΙΡΑ για λόγους τακτικής της ομάδας να επαναφέρουμε τον ΚΑΡΝΕΖΗ.



4. ΚΑΡΝΕΖΗΣ : Η μεγάλη επιστροφή, το μεγάλο come-back προσωπικά το έχω δηλώσει ξανά δημοσίως ότι δεν περίμενα τέτοια δυναμική επανεμφάνιση, ακόμη και σήμερα αν με ρωτήσετε θα πω ότι είναι φοβερά δύσκολο ως απίθανο να κάνει τερματοφύλακας τέτοια επαναφορά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Βέβαια το έβλεπα στα μάτια του ότι ήταν αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το "τομάρι " του να τα παίξει όλα για όλα, το έκανε & πέτυχε ήταν απίστευτα καλός στα 23 συνολικά ματς που έπαιξε, πρωτάθλημα, κύπελλο και playoffs,''ΓΕΜΑΤΟΣ" τερματοφύλακας με πολύ ταλέντο & σταθερότητα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη. Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή είχε δεχθεί 1 γκολ σε 11 ματς. Στην πρώτη μου μεγάλη συνέντευξη που έδωσα το 2008-09 στα ΜΜΕ (ΣΚΑΙ) είχα δηλώσει ότι ο Ορέστης είναι το κρυφό μας χαρτί , κάποια στιγμή κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του από κάποιες κακές στιγμές. Είναι ανθρώπινο αυτό, έχω το θάρρος να το πω!!!. Ο ΟΡΕΣΤΗΣ όμως φρόντισε με την δουλειά που έριχνε & δούλευε σαν σκύλος να μου πει " εδώ είμαι υπάρχω", "ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό". Αυτός είναι ο ΟΡΕΣΤΗΣ... λίγα λόγια πολυ δουλεια.

Συγχαρητηρία ΟΡΕΣΤΗ !!!!

5. Και φτάνω στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΑΜΠΑΚΗ τον 4ο τερματοφύλακα στην ιεραρχία των επαγγελματιών γκολκίπερ του ΠΑΟ. Ένας τερματοφύλακας με πολύ ταλέντο & πολύ καλά σωματικά προσόντα, ψηλός 1.90 περίπου, μεγάλα χέρια, πολύ καλή τεχνική, πολύ καλή ταχύτητα σκέψης & αντιδράσεις, πολύ εκρηκτικός και λαστιχένιος θα έλεγα, το κυριότερο για την εποχή μας , άψογος με τα πόδια ''ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ". Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Θα κάνει πιστεύω μεγάλη καριέρα είναι ήρεμη δύναμη κάτω από την εστία μας. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ματς με τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα.

Όταν πήγα στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ το 2008 συναντήθηκα με τον τότε διευθυντή των ακαδημιών τον Κ. ΝΙΚΟ ΚΟΒΗ, μιλήσαμε για το θέμα των τερματοφυλάκων στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ & βάλαμε στόχο, σε 3-4 χρόνια να έχουμε 2 τερματοφύλακες στην πρώτη ομάδα. Σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχουν όσοι ασχολούνται με τους τερματοφύλακες των ακαδημιών.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τους προπονητές τερματοφυλάκων Π.ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗ & ΕΥΑΓΓ.ΛΑΠΠΑ οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όλα όμως έχουν να κάνουν με την θέληση και την φιλοσοφία της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ την συνέπεια, τον προγραμματισμό για την ανάδειξη ταλαντούχων γκολκίπερ. Διότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι πρωτοπόρος στην ανάδειξη νέων αθλητών & ειδικά τερματοφυλάκων, θα ήθελα εδώ να σας πω ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ έχει την τύχη να έχει στην θέση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών έναν "τεχνοκράτη" άνθρωπο με πολλές γνώσεις για το πολύ σοβαρό κομμάτι των " εκολαπτώμενων μικρών ποδοσφαιριστών.

Πράγματι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ κάνει πολύ καλή δουλεία στις ακαδημίες. Μόνο με στοχευμένες κιινήσεις & προγραμματισμό μπορείς να πετύχεις. Προχθές, την Παρασκευή αφού πήρα το "οκ" απο τον Κ. ΦΕΡΕΙΡΑ & συννεονοήθηκα με τον Κ.ΣΑΜΑΡΑ ανέβασα έναν τερματοφύλακα των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα που έκανε την παρθενική του προπόνηση με τους επαγγελματίες της ομάδας. Πρόκειται για τον ΝΕΣΤΟΡΑ ΓΚΕΚΑ, γεννημένος το 1995 κατάγεται από την Καρδίτσα, είναι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ από το 2009 & είναι εξαιρετικό ταλέντο . Επίσης ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ & αυτός βρίσκεται από πολύ μικρός στην Παιανία & δουλεύει και αυτός πάρα πολύ σκληρά. Αυτοί οι 2 τερματοφύλακες αποτελούν για μένα την επόμενη δυάδα που θα έρθει στο τιμ των επαγγελματιών της πρώτης ομάδας στα επόμενα 3 χρόνια, τηρουμένων των συνθηκών & αναλογιών που θα υπάρχουν στην πρώτη ομάδα και τον προγραματισμό που γίνεται στην ομάδα, διότι ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος προπονητής που συνεργάστηκα αυτά τα 4.5 χρόνια που είμαι στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ & πολύ περισσότερο ο Κ.ΦΕΡΕΙΡΑ δεν παίρνουμε έναν τερματοφύλακα σήμερα από την ακαδημία και αύριο τον βάζουμε να παίξει με την πρώτη ομάδα. Αυτό δεν γίνεται, ένας τερματοφύλακας αν δεν έχει χρόνο προσαρμογής στις εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας όπως και συνεχή παρουσία επί ένα έτος σε όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις της ομάδας για να έχει εικόνες και παραστάσεις από όλα τα δρώμενα στο τιμ, έτσι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να αγωνιστεί, να αισθάνεται μέλος της ομάδας και να αποδώσει ικανοποιητικα.

Αυτά για τους τερματοφύλακες φίλοι μου που πιστεύω φέτος να πήγαμε καλά.

Σας εύχομαι καλό καλοκαίρι & ραντεβού για το euro 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου