Για περίπου μια ώρα, ο Γιάννης Ιωαννίδης τα είπε σε καλό κλίμα με τη διοίκηση του «Γηραιού» και αφουγκράστηκε τις ανησυχίες τους και τον δίκαιο αγώνα που δίνει η ιστορική ομάδα. 
Τη διοίκηση του Ηρακλή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, οι δύο αντιπρόεδροι, Γιώργος Μανίκας και Αργύρης Ασφαλτίδης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος της ομάδας, Σάκης Ελευθεριάδης.

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού έδειξε να γνωρίζει καλά το θέμα των κυανόλευκων από αρκετές… πτυχές, αναφορικά με την αδικία που βίωσε πέρυσι η ομάδα και τάχθηκε στο πλευρό τους. Μετά τη συνάντηση με τον «ξανθό», η διοίκηση των Θεσσαλονικέων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προκαθορισμένη συνάντηση του Δ.Σ.του ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗ 1908 με τον Υπουργό Αθλητισμού κ.Ιωαννίδη Γιάννη. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και ο Yπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον τίμιο αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ».

Για τα θετικά μηνύματα που προέκυψαν από την κουβέντα μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας: «Μίλησα με τους ανθρώπους του Ηρακλή, από τη στιγμή που έφυγαν από τη συνάντηση με τον Πιλάβιο πιστεύουν ότι κάτι καλό θα γίνει. Αλλά ας μην πούμε περισσότερα, γιατί δεν πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο. Είναι δίκαιο το αίτημά τους.

Η Σούπερ Λιγκ έχει αποφασίσει να μείνουν δεκαέξι ομάδες, άρα η αύξηση δεν μπορεί να γίνει. Από πλευράς Πολιτείας δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Για να πάει σε κατηγορία επαγγελματική θα πρέπει να κάνει ό,τι έκανε ο Βόλος και η Καβάλα. Η νέα μετοχική κατάσταση να περάσει από την ΕΕΑ και εφόσον είναι σωστή, μετά είναι θέμα της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ πού θα παίξει».

Τα είπαν και με Πιλάβιο

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της μέρας η διοίκηση του Ηρακλή είχε επαφή και με σύσσωμο το προεδρείο της ΕΠΟ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί. Ο πρόεδρος, Σοφοκλής Πιλάβιος, ζήτησε εγγράφως τις θέσεις και τα αιτήματα του «Γηραιού» και δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει άμεσα σε αυτά. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κυανόλευκοι μετά τη συνάντηση:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η προκαθορισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗ 1908 με το προεδρείο της ΕΠΟ. Στη συνάντηση παρέστη σύσσωμη η Διοίκηση του ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗ 1908, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Θεόδωρο και τους νομικούς συμβούλους της ομάδας, και σύσσωμο το προεδρείο της ΕΠΟ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ.Πιλάβιο Σοφοκλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, το Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ 1908 διατύπωσε τα παράπονα του για την αδικία που έχει υποστεί η ομάδα μας και αιτήθηκε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών. Το ΔΣ του προεδρείου της ΕΠΟ άκουσε τα αιτήματα του ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗ 1908 και ζήτησε να κατατεθούν εγγράφως συγκεκριμένες προτάσεις της ομάδας μας. Το ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗ 1908 δεσμεύτηκε να κατατεθούν οι προτάσεις εντός της εβδομάδας και η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει άμεσα».

Προχωρά του Φιρινίδη

Στα μεταγραφικά, σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται η περίπτωση απόκτησης του 29χρονου τερματοφύλακα, Γιάννη Φιρινίδη. Όλα δείχνουν ότι ο έμπειρος γκολκίπερ, που ξεχώρισε την προηγούμενη χρονιά με την Αναγέννηση Επανομής, θεωρείται φαβορί για να αντικαταστήσει τον Χρήστο Κελπέκη κάτω από τα δοκάρια.