Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αύξηση 11 εκ. ευρώ και αθλητικά σχολεία υποσχέθηκε ο Ιωαννίδης



Αύξηση 11 εκ. ευρώ και αθλητικά σχολεία υποσχέθηκε ο Ιωαννίδης
Αυξημένο προϋπολογισμό κατά 11 εκατομμύρια ευρώ θα έχουν οι αθλητικές Oμοσπονδίες, όπως υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου

.Αυτό σημαίνει ότι οι Ομοσπονδίες θα λάβουν συνολικά 25 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 14 εκατομμυρίων ευρώ που αρχικά είχαν προβλεφθεί.
«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τον αθλητισμό και επενδύει σε αυτόν.
 Του ανέλυσα την κατάσταση και ενέκρινε να δοθούν επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ,» είπε ο κ. Ιωαννίδης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι με το νέο νόμο θα ισχύσουν αναδρομικά (από το 2008) τα κίνητρα των αθλητών για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
«Κάναμε λάθος το 2008 και τώρα το διορθώνουμε με το νέο νόμο», δήλωσε για το νόμο που αφορά όσους κατέλαβαν μία από τις έξι πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα και μία από τις τρεις πρώτες σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στις εξαγγελίες του υφυπουργού αναφέρθηκε η δημιουργία δύο Αθλητικών Σχολείων, ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη, στα οποία θα υπάρχει και τμήμα ΑμεΑ.
«Τα παιδιά θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους, αλλά θα εξειδικεύονται στον αθλητισμό. Όσον αφορά στους μαθητές της περιφέρειας, θα μπορούν να μένουν μέσα στα Σχολεία αυτά και να σιτίζονται. Τα παιδιά θα πάνε στα Αθλητικά Σχολεία βάσει των αποτελεσμάτων τους. Το πρόγραμμα για τα παιδιά είναι τριετές και το κόστος του ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ετησίως, το οποίο έχει πληρωθεί από τον ΟΠΑΠ,» είπε.
Ο κ. Ιωαννίδης σχολίασε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να βγει η πάλη από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, λέγοντας ότι «πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να μην ισχύσει αυτή η απόφαση», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη αποκέντρωσης του αθλητισμού,υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να υλοποιήσει τη δράση.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013
ΑΠΕ-ΜΠΕ- acadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου