Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Memories...

Στο παρακάτω video τα τμήματα Προπαίδων-Παίδων-Νέων της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ  Κατερίνης ,διακρίθηκαν ιδιαίτερα στο  πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ 2011-12 για τον τρόπο παιχνιδιού τους και για την φιλοσοφία που διέπει την λειτουργία της Ακαδημίας των Ποντίων Κατερίνης!
Δείτε στο video από το 3,25' μέχρι το 3,55' το γκολ και πόσες πάσες άλλαξαν οι παίκτες των παίδων των Ποντίων 
Διαβάστε πως λειτουργεί μια απο τις καλύτερες ακαδημίες στην Βόρεια Ελλάδα, αυτή της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, και σε ποιους τομείς δουλεύουν οι Πόντιοι από την πρώτη στιγμή που ένα παιδί περνάει την πύλη των εγκαταστάσεων της Νέας Ζωής!
Τους τελευταίους μήνες και λόγω της κρίσης στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει γίνει της μόδας όλες οι ομάδες να στρέφονται στις ακαδημίες τους, στο πως θα βγάλουν παιδιά από τα σπλάχνα τους και μάλιστα όλοι τους το διατυμπανίζουν!
Bambini:6-8 ετών. 
Εδώ μαθαίνουν τα παιδιά την χαρά του παιχνιδιού μέσα απο απλές ασκήσεις με μπάλα δίνοντας έμφαση στην ψυχαγωγία του παιδιού- μαζικός αθλητισμός! Είναι με λίγα λόγια ο προθάλαμος για τα παιδιά που θα συνεχίσουν στα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας των Ποντίων!
Δουλειά στην τεχνική
Η πρώτη ηλικιακή''αγωνιστική''κατηγορία που μπορεί ένα παιδί να ενταχθεί στην ακαδημία των Ποντίων είναι αυτή των Τζούνιορς με παιδιά 9-10 ετών 
Σε αυτή την ηλικία ή όποια επιλογή παιδιών από τους τεχνικούς των ακαδημιών της Παε Ποντίων δεν έχει να κάνει καθόλου με τον σωματότυπο του κάθε παιδιού που θέλει να ενταχθεί αλλά περισσότερο με την τεχνική που μπορούν να διακρίνουν σε ένα παιδί ακόμα και σε τόσο μικρή ηλικία.
Μάλιστα οι προπονήσεις των Τζούνιορ κατά 90% έχουν να κάνουν με μπάλα και τεχνικά σκιλς που μπορεί να βελτιώσει το κάθε παιδί σε αυτή την μικρή ηλικία και θα τον ακολουθούν εφόρου ζωής.
Οι προπονητές της Ακαδημίας των Ποντίων δίνουν βάση στο τεχνικό κομμάτι και στην αντίληψη που μπορεί να έχει ένα παιδί για το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 9-10 ετών.
Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε ποσοστό 80-90% σε κάθε προπόνηση με μια μπάλα στα πόδια τους προκειμένου να γίνουν ένα με αυτήν και η αντοχή, η δύναμη, η φυσική κατάσταση δεν απασχολούν καθόλου τους Πόντιους
Εκπαίδευση του μυαλού
Επόμενη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των Παμπαίδων, όπου και πάλι το τεχνικό κομμάτι και η συνεχή χρήση μπάλας παίζει τον πρωτεύων ρόλο στις καθημερινές προπονήσεις των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών.
Η μόνη αλλαγή έχει να κάνει ότι παράλληλα μαθαίνουν να εκπαιδεύουν και το μυαλό τους μέσα από συνεχείς ασκήσεις τεχνικοτακτικής και μέσα από παιχνίδια σε μικρούς χώρους έτσι ώστε σιγά-σιγά το κάθε παιδί να μαθαίνει στην διάρκεια ενός αγώνα πλην του ταλέντου του να χρησιμοποιεί και το μυαλό του ώστε να υπάρχει καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα.
Γρήγορη αντίληψη
Στους Παίδες έχουμε συνέχεια στην εκπαίδευση των παιδιών στην βελτίωση της τεχνικής τους και στην εκπαίδευση του μυαλού σε συνδυασμό με την αντίληψη που θα πρέπει να έχουν στην διάρκεια ενός αγώνα ενώ προσπαθούν να τους κάνουν να σκέφτονται πιο γρήγορα. Να σκέφτονται τις επιλογές που έχουν και την αντίδραση που θα πρέπει να έχουν σε κάθε περίπτωση.
Όλα αυτά και πάλι μέσα από τα παιχνίδια γίνονται καθημερινά στις προπονήσεις των Ποντίων στις εγκαταστάσεις της Νέας Ζωής! Παράλληλα σε αυτή την ηλικία οι Πόντιοι δουλεύουν πάνω στην ευλυγισία και την τεχνική τρεξίματος που πρέπει να έχει κάθε παιδί.
Θα πρέπει παράλληλα να σημειώσουμε ότι μέχρι και το Παιδικό κανένα παιδί δεν έχει σταθερή θέση και πως δοκιμάζεται σε αρκετές, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η ιδανικότερη για να εξελιχθεί και να μπορέσει να δώσει περισσότερα.
Για παράδειγμα ένα δεξί εξτρέμ μπορεί να βρεθεί στα χαφ, έναν αριστερό μπακ στα στόπερ και ούτω καθεξής. Άλλωστε έτσι μαθαίνουν και τα ίδια τα παιδιά να παίζουν σε διαφορετικούς χώρους και όχι για παράδειγμα πάνω στην γραμμή και να έχουν καλύτερη αντίληψη του αγωνιστικού χώρου.
Στα πρότυπα κανονικής ομάδας
Μετά το τμήμα των Παίδων έρχεται το τμήμα των Εφήβων. Κάπου εκεί αρχίζει μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε και υπάρχει και μια πιο προσεχτική επιλογή και ένα ξεσκαρτάρισμα ανάμεσα στα παιδιά που έχουν δείξει ότι έχουν τις δυνατότητες να συνεχίσουν και σε αυτά που δεν έχουν.
Πρόκειται για ένα τμήμα ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε ακαδημία καθώς σε αυτό αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται πιο ''επαγγελματικά'' τα πράγματα. Με καθημερινές προπονήσεις, αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και συμμετοχή σε διάφορα τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδας.
Σε αυτό το τμήμα οι Πόντιοιι αρχίζουν να δουλεύουν και στην φυσική κατάσταση αλλά και στην δύναμη. Δυο στοιχεία τα οποία σε... περιμένουν αν δεν τα δουλέψεις όσο πρέπει στις μικρές ηλικίες σε αντίθεση με την τεχνική που μπορείς πάντα να την βελτιώνεις και γι αυτό δίνεται τόσο έμφαση από την ηλικία των Τζούνιορ μέχρι την πρώτη ομάδα.
Ένα βήμα πριν...
Σε αυτό το γκρουπ των Νέων ,δουλεύεις πάνω σε όλα τα κομμάτια. Στην τακτική, την αντοχή, την δύναμη αλλά δεν παραλείπεις και την τεχνική με έξτρα προπόνηση σε συγκεκριμένα κομμάτια βελτίωσης στα οποία έχουν δείξει κάποια παιδιά να υστερούν.
Από εκεί και πέρα όμως άπαντες προετοιμάζονται ώστε να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στην πρώτη ομάδα και να την βοηθήσουν. Για να βρίσκονται εξάλλου στην ομάδα Νέων σημαίνει ότι έχουν τα εχέγγυα για να προχωρήσουν και πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι.
Τα Tips της ακαδημίας του ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
* Όλα τα τμήματα των ακαδημιών από τους Παμπαίδες, μέχρι τους Νέους, όταν αγωνίζονται σε 11 Χ 11 ακολουθούν το ίδιο σύστημα με την πρώτη ομάδα. Ο προπονητής της μεγάλης ομάδας (Κ-17) σε συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή αναλύουν το σύστημα που θέλει να χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα και πάντα όλα τα γκρουπ των ακαδημιών μαθαίνουν να παίζουν σε αυτό.

Εκπαίδευση...


Στα πλαίσια της συνεργασίας της Ακαδημίας ,με τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού,όλο το τεχνικό τιμ των Ποντίων έχει την δυνατότητα να επιμορφωθεί με σεμινάρια προπονητικής που γίνονται μέσα στην Παιανία!
Επιμέλεια: vamagic

1 σχόλιο:

  1. ΑΔΕΡΦΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ..

    ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ??

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΑΚΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή