Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Στις 22 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα Κ15

Στις 22 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα Κ15

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται η Προκήρυξη που αφορά στην έναρξη του πολυσυζητημένου νεοσύστατου Πρωταθλήματος που θα διοργανώσει η Σούπερ Λίγκα για τα τμήματα Κ15 των ΠΑΕ μελών της.
Οπως έγραψε ήδη το acadimies.gr η συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα των Κ15 είναι προαιρετική και η διοργάνωση θα ακολουθήσει το πρόγραμμα των Κ17.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 24/5 στα γραφεία της Super League ενημερωτική συνάντηση της διοίκησης της διοργανώτριας με τους υπεύθυνους των Τμημάτων Υποδομής (Κ17 & Κ20) των ΠΑΕ-Μελών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων στα θέματα που αφορούν στις διοργανώσεις Νέων.
Ακολούθησε η αποστολή ερωτηματολογίων στα οποία κλήθηκαν οι ΠΑΕ να απαντήσουν προτείνοντας παράλληλα τις προτάσεις αλλά και τις ενστάσεις τους.
Μέχρι στιγμής τη διάθεση να συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Κ15 από το Βόρειο Β' Ομιλο εξέφρασαν ΠΑΟΚ, Αρης, Ξανθη, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ενώ από το Νότιο Α΄ Ομιλο Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Αστερας Τρίπολης και Καλλονή.
Αναμένεται η οριστική απάντηση των Απόλλωνα Σμύρνης, Βέροια, Λεβαδειακού, Πανιωνίου, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά.
Η έναρξη των αγώνων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του acadimies.gr θα γίνει όπως και για τους Κ17 στις 15 ή το αργότερο στις 22 Σεπτεμβρίου.
Οι ομάδες θα δώσουν το μίνιμουμ 20 παιχνίδια ενώ δεν διευκρινίστηκε αν θα υπάρξει final four όπως γίνεται στις ομάδες Νέων Κ17.
Περισσότερες λεπτομέρειες 
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο κυριότερος λόγος που όλες οι ομάδες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των Κ15 είναι το οικονομικό καθώς το κόστος διεξαγωγής του κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και η Σούπερ Λίγκα θα καλύψει μέρος της διοργάνωσης.
Ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλη κατά την διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ είχε τοποθετηθεί για τα πρωταθλήματα υποδομής:
''Δεύτερος άξονας ήταν να συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία την διοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομής Κ20 και Κ17.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η διοργάνωση αυτών των πρωταθλημάτων αποτελεί μια από τις θετικότερες προσφορές του συνεταιρισμού από την ίδρυσή του.
Αυτό γίνεται αντιληπτό αν κοιτάξει κανείς πόσοι παίκτες "βγήκαν" από τα πρωταθλήματα αυτά και πλέον στελεχώνουν και τις επαγγελματικές αλλά και τις Εθνικές Ομάδες.
Άλλωστε, «παράσημο» αποτελεί και η προτροπή του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Φερνάντο Σάντος, ο οποίος παρότρυνε να αναλάβει ο συνεταιρισμός και τη διοργάνωση πρωταθλήματος Κ15 σε πανελλαδικό επίπεδο, ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης''.
Αποκλειστικά για το acadimies.gr
Δώρα Ιωακειμίδου
Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου