Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συνεργασία με τα Μετέωρα για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού

Ο πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού βρέθηκε στα μετέωρα όπου επισημοποιήθηκε η συμφωνία με την διοίκηση του Α.Σ. Μετέωρα για συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών.

Ο πρόεδρος των Σχολών Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργος Καπουράνης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Καλαμπάκα και ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση του ΑΣ Μετέωρα για συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών.
Ο Παναθηναϊκός συνεργάζεται με 60 Ακαδημίες ποδοσφαίρου απ’ όλη την Ελλάδα και πλέον σ’ αυτό το δίκτυο συμπεριλαμβάνεται και η Ακαδημία του ΑΣ Μετέωρα. Το δίκτυο αυτό συμπεριλαμβάνει στο σύνολό τουπάνω από 6.000 παιδιά.
Ο Γιώργος Καπουράνης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Μετέωρα» το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο επισκέφθηκε για να δει τις εγκαταστάσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα Μετέωρα. Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκε να μιλήσει αποκλειστικά στην εφημερίδα γι’ αυτή τη συνεργασία.
- Κύριε Καπουράνη, ποιός είναι ο λόγος της επίσκεψής σας στην Καλαμπάκα;

"
Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η επικείμενη συμφωνία συνεργασίας με τον ΑΣ Μετεώρα, που μπαίνει πλέον κάτω από την «ομπρέλα» του Παναθηναϊκού. Θα παρέχουμε τεχνογνωσία, εκπαίδευση προπονητών κ.ά., χωρίς όμως να αλλάξει η ταυτότητα της ομάδας, ούτε φυσικά τα χρώματά της.
Δεν επιβάλλουμε τίποτα, παρά μόνο θα παρέχουμε τεχνογνωσία και το κυριότερο –κι αυτό που πρέπει να έχουν τα παιδιά της ακαδημίας– είναι αθλητική παιδεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πρώτα να κοιτάνε το σχολείο. Αυτά τα 6.000 παιδιά μακάρι να γίνουν όλοι επιστήμονες και να μην παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτός είναι γενικότερα ο στόχος μας. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα πέρα από τα Μετέωρα στο δίκτυό μας μπήκαν και ομάδες από την Κύπρο και την Κρήτη". 



-Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτή τη συνεργασία, ανάμεσα στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και του ΑΣ Μετέωρα;

"
Οι άνθρωποι του Α.Σ. Μετεώρα ενδιαφέρθηκαν για να υπάρξει συνεργασία, ενώ κι εμείς θέλουμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας. Δεν το βλέπουμε εισπρακτικά, άλλωστε τα Μετέωρα δεν πρόκειται να πληρώσουν τίποτα, χορηγός σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όλες οι παροχές είναι δωρεάν". 



-Η συνεργασία αυτή τι θα περιλαμβάνει;

"
Πέρα από την τεχνογνωσία και γενικά τα τεχνικά θέματα, τα παιδιά θα είναι ασφαλισμένα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μία ώρα πριν και μία ώρα μετά, επίσης θα έχουν μερική οδοντιατρική ασφάλιση από την Ευρ. Πίστη, με την οποία συνεργάζεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Άλλους τομείς που θα περιλαμβάνει αυτή η συνεργασία είναι: εκπαίδευση προπονητών, επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο Απήλιον, παρακολούθηση ενός ή και δύο δωρεάν αγώνων του Παναθηναϊκού.

Αυτό που κυρίως θέλουμε να προσφέρουμε είναι η αθλητική παιδεία, η οποία λείπει από το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στις μέρες μας". 




-Έχετε κάποια εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας και γενικά για την ομάδα του ΑΣ Μετέωρα.

"
Θα έλεγα ότι δεν διαφέρει από τις άλλες ακαδημίες. Εμείς θέλουμε κάποια στιγμή οι παίκτες των ακαδημιών να ξεσηκώνουν τον κόσμο με μία τους ενέργεια. Δεν παίζουν ρόλο τα πρωταθλήματα σε επίπεδο ακαδημιών. Αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα του ποδοσφαίρου. Στις ακαδημίες πρέπει να μάθουν να πασάρουν σωστά και να κοντρολάρουν από τα πρώτα τους βήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου