Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

EURO U-17: Ελλάδα-Εσθονία 3-1


< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ


Σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε η Εθνική Παίδων, καθώς στην πρεμιέρα του 6ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σερβία επικράτησε της Εσθονίας με σκορ 3-1.

Οι διεθνείς μπήκαν δυνατά και επέβαλαν εξαρχής το ρυθμό τους στους αντιπάλους. Στο 15ο λεπτό ο Καράκουτης έχασε σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ άστοχοι στην τελική προσπάθεια στάθηκαν οι Δημητριάδης (21΄) και Αγγελόπουλος (31΄).

Το γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου με χτύπημα πέναλτι από τον Αγγελόπουλο (ανατροπή του Καράκουτη από τον Μπέργκρεν) και στο  57΄ ο Δημητριάδης σημείωσε το 2-0 μετά από ασίστ του Χατζάρα. Οι Εσθονοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και το κατάφεραν με τον Κάιτ να μειώνει σε 2-1 στο 80΄, αλλά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ξηρός βρήκε κι αυτός το δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ελλάδα: Κατσιμήτρος, Κασαπίδης, Παντεκίδης, Ξηρός, Μακροστέργιος, Πατράλης, Μανθάτης (51΄ Χατζάρας), Αγγελόπουλος, Δημητριάδης (66΄ Καρβουνίδης), Καράκουτης, Λάμπρου (80΄+1΄ Μούχαλης)

Εσθονία: Τσβέτοφ, Μπέργκρεν, Κρούσελ, Κούμερ, Κασκ, Ναλκ, Ρίμπεργκ (74΄ Κόκλα), Ρόσνουπ, Ρέινβαλντ (74΄ Τάουτς), Κλέιν (55΄ Κάιτ), Γκολόβλιοφ

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή εικόνα των παιδιών. Προσπάθησαν όλοι πάρα πολύ και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήθελαν αυτή τη νίκη και πιστεύω πως αν και οι καιρικές συνθήκες το επέτρεπαν θα είχαν αποδώσει ακόμα καλύτερα. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι λειτούργησαν ως μία καλοσχηματισμένη ομάδα. Έχουμε μπροστά μας ακόμα δύο αγώνες και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Πιστεύω πως αν συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά που ξέρουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός προπονητής,Μπάμπης Ζελενίτσας.
Στο άλλο ματς του ομίλου η διοργανώτρια Σερβία επικράτησε της Ανδόρας με σκορ 6-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου