Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Διαγόρας Σεβαστής 0-1 Πήρε το ντέρμπι ο Διαγόρας


Ένα πολύ καλό παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Ζωής. Αν βοηθούσε και ο αγωνιστικός χώρος που ήταν δύσκολος για τις δυο ομάδες, τότε σίγουρα η διαφήμιση του ποδοσφαίρου θα πέρναγε από το γήπεδο της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης, που ηττήθηκε από τον Διαγόρα Σεβαστής με 1-0.
Δείτε φωτορεπορτάζ

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να βάζουν ένα γκολ και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το μάτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση των γηπεδούχων ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα της Σεβαστής να πραγματοποιεί 3 αναγκαστικές αλλαγές οι οποίες ήρθαν από το λασπωμένο γήπεδο και τα χτυπήματα στις μονομαχίες που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.
Σε γενικές γραμμές ο αγώνας έγινε σε καθαρά αθλητικά πλαίσια με ελάχιστες εξαιρέσεις σε φάσεις που ευτυχώς δε στοίχησαν κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
Η ΠΑΕ Ποντίων έκανε πρώτη την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Μανίκα να βγαίνει απέναντι στον Σαρπότα και να πλασάρει άουτ.
Ο Διαγόρας απάντησε με το σούτ του Εγγονίδη και την απόκρουση σε κόρνερ του νεαρού Κούζα και ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες με σημαντικότερες αυτήν του Κλιάνη και το διώξιμο των αμυντικών των ποντίων πρίν η μπάλα περάσει τη γραμμή και το πλασέ του Δ, Βασιλείου λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι της Σεβαστής. Έτσι ήρθε το 32΄με τον Τάσο Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ για τον Διαγόρα με σουτ μέσα από την περιοχή της γηπεδούχου ομάδας.
Έτσι μπήκαν στο ημίχρονο οι δυο ομάδες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος μιας και ο αγωνιστικός χώρος είχε επιβαρυνθεί πολύ από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.
Εκεί πλέον η ΠΑΕ Ποντίων ανέβηκε πιο ψηλά και ζήτησε την ισοφάριση με την ομάδα της Σεβαστής όμως στις αντεπιθέσεις να βρίσκει περισσότερους χώρους και να είναι ιδιαίτερα απειλητική για να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Τελικά δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο και το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ του 32ου λεπτού, με τον Διαγόρα να μένει σε τροχιά απευθείας ανόδου και την ΠΑΕ Ποντίων να ψάχνει την είσοδο της με καλές προϋποθέσεις στα πλάι-οφ ανόδου για την Α΄κατηγορία.

Καλή η διαιτησία του Κώστα Λαφατζή που είχε βοηθούς του τον Ντράγκαν Νίκολιτς και τον Νώντα Βασιλειάδη οι οποίοι τον ακολούθησαν σε απόδοση.

ΠΑΕ Ποντίων: (Τάσος Ιωαννίδης) Κούζας, Συμεωνίδης (88΄Λιπιρίδης), Πανανός (46΄Αγγέλου), Στούμπος Μπαλαμπάνης (72΄Σκουργιάς), Βασιλείου Δ., Βασιλείου Α., Παπαδόπουλος Ν., Ασλανίδης, Μπεκιάρης, Μανίκας.

Διαγόρας Σεβαστής: (Παναγιώτης Παρασίδης) Σαρπότας (53΄ Λαφατζής), Προβατάς (55΄Μπαλαρης), Καλουσίδης, Ταφραλής, Φορτομάρης, Εφραιμίδης (73΄Μυρωτής), Εγγονίδης, Καραγιάννης, Κλιάνης, Παπαδόπουλος Τ., Κουμορτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου