Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

…ΥΠΟΜΟΝΗ!!!


PDFΕκτύπωσηE-mail


b_280_280_16777215_0___images_stories_1_13_xeimonas_mpala_xeria3.jpg


Στα χρόνια της υπομονής …δεν μας θυμήθηκε κανείς; ...Ε και;
Διαβάζοντας κανείς με προσοχή τα όσα είπε ο κ. Στηβ Ρούτερ (βοηθός του Γιάννη Αναστασίου και ένας απ’ αυτούς που δίνουν τα «φώτα» τους στην ακαδημία του Παναθηναϊκού) καταλήγει πάντα στο ίδιο συμπέρασμα που μπορεί να αποδοθεί με μία και μόνο λέξη: ΥΠΟΜΟΝΗ!
Δεν υπάρχει καμία άλλη μαγική συνταγή για να πετύχει ένας σύλλογος το αυτονόητο. Δηλαδή το να επανδρώσει την πρώτη του ομάδα με παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα του.

Μπορεί να συμβεί αυτό μέσα σε 1 ή 2 χρόνια; Κατηγορηματικά όχι. Για πρότζεκτ δεκαετίας μίλησε ο κ. Ρούτερ ο οποίος ένας άνθρωπος που έχει και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία για να εργαστεί πάνω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Αρκεί βεβαίως η όποια Διοίκηση να έχει την υπομονή για την αναμονή των αποτελεσμάτων και κυρίως σε ότι αφορά τους οπαδούς να ξεχάσουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τις μεγάλες επιτυχίες.
Τι λέει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Ρούτερ;
«…Χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθορίσεις και να περάσεις μία φιλοσοφία σ' έναν σύλλογο κι ο κ. Σαμαράς δουλεύει πολύ σκληρά για να το καταφέρει. Και τώρα, 3,5 χρόνια μετά, μπορείς να δεις στις ομάδες Κ17 και Κ20 τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και στο κοινωνικό κομμάτι.
Μπορείς, πλέον, εύκολα να ξεχωρίσεις ένα παιδί του Παναθηναϊκού όταν το βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο. Έχουν γίνει, λοιπόν, πολλά βήματα προς τα εμπρός και χρόνο με τον χρόνο θα υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Χρειάζεται τουλάχιστον δέκα χρόνια για να πάρεις όλα τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου πρότζεκτ. Για να φτάσεις ένα 80% της ομάδας σου να αποτελείται από δικούς σου παίκτες και μετά να κάνεις απ' έξω 3-4 μεταγραφές που χρειάζεσαι ακόμα…».
Οι πιο επιτυχημένοι προπονητές στον κόσμο αλλά και όσοι στην Ελλάδα αξίζουν πολλά, αλλά χάνονται μέσα στη μετριότητα και την προχειρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γνωρίζουν πως ο ρόλος των Ακαδημιών είναι ο πιο σημαντικός σε ένα σοβαρό σωματείο.
Από τα μπαμπίνι μέχρι τα τμήματα των νέων θα προκύψουν παιδιά που θα είναι κάποια στιγμή ικανά να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα προωθεί σιγά σιγά όσους ποδοσφαιριστές μπορούν να αγωνιστούν σε πιο υψηλό επίπεδο.
Αυτό, σε κάποιες περιόδους μπορεί και να εγκυμονεί κινδύνους στους αγωνιστικούς στόχους μιας ομάδας. Όμως, όταν περάσει το χρονικό διάστημα το οποίο έχουν οριοθετήσει αυτοί που κατάρτισαν το πρόγραμμα τότε μόνο μπορείς και να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα.
Μέχρι τότε… : «…Χρειάζεται πολύς χρόνος για να καθορίσεις και να περάσεις μία φιλοσοφία σ' έναν σύλλογο…» λέει ο κ. Στηβ Ρούτερ.
Πηγή:thes-academy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου