Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στηρίζει τα δικά του παιδιά!








http://www.football-academies.gr/images/stories/0_015_xeimonas/panathinaikos-k20-ergotelis-15-lamprou.jpg







Επιμέλεια football-academies Παρασκευή, 15 Μάιος 2015


Η υπογραφή νέου συμβολαίου τριετούς διάρκειας  του Παναθηναϊκού με τον Διαμαντή Χουχούμη, ολοκλήρωσε έναν σημαντικό κύκλο ανανεώσεων στο Τριφύλλι. Οχι αυτόν των πολυδιαφημισμένων Μπεργκ, Ζέκα, Πέτριτς και Σίλντενφελντ, παικτών βασικών και αναντικατάστατων που αμείβονται με περισσότερα από 350.000 μέχρι 700.000 ευρώ ετησίως, αλλά των χαμηλόμισθων παιδιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας.


Ο Διαμαντής Χουχούμης περπάτησε στο δρόμο που χάραξε πριν από ένα χρόνο περίπου ο Τάσος Λαγός, ο οποίος προτίμησε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του πρόοδο στο Τριφύλλι απ’ το να ρισκάρει την παρουσία του στο εξωτερικό όντας ακόμη ένας άγουρος παίκτης.

Τον περασμένο Νοέμβριο ακολούθησε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος συμφώνησε σε χρόνο dt με τον Λεωνίδα Βόκολο, ένα πρωινό στη Μόσχα παραμονές του αγώνα με την Ντινάμο, ενώ λίγες εβδομάδες πριν είχε υπογράψει για τη μεγάλη επιστροφή του στον σύλλογο που τον ανέδειξε και ο Σωτήρης Νίνης έπειτα από μια κακή διετία στο εξωτερικό με την Πάρμα και εντός των συνόρων με τον ΠΑΟΚ.

Στις αρχές του 2015 ήταν η σειρά του Χρήστου Δώνη να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση που του κατέθεσαν οι Πράσινοι για ανανέωση της συνεργασίας τους, ενώ προς το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου επαναπατρίστηκε και ο Χάρης Μαυρίας με δανεισμό από την Σάντερλαντ.

Ποιο είναι το κοινό σημείο όλων αυτών; Οτι προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας, τις οποίες συνεχίζει να στηρίζει ο σύλλογος. Οχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Διότι αν στους έξι προαναφερθέντες προστεθούν και οι δύο νεαροί τερματοφύλακες Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος και Κωνσταντίνος Κότσαρης που εναλλάσσονται στη θέση του τρίτου γκολκίπερ αλλά και oι ανερχόμενοι Πασχάλης Στάικος και Βασίλης Αγγελόπουλος που έχουν γίνει επαγγελματίες και από τη νέα σεζόν αναμένεται να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα, μαζί με το next best thing των «πράσινων» ακαδημιών Λάζαρο Λάμπρου, γίνεται αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός της περιόδου 2015-16 θα διαθέτει στο ρόστερ του 8 με 11 ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι εν λόγω παίκτες δεν θα έχουν διακοσμητικό ρόλο στο έμψυχο δυναμικό, αλλά θα αποτελέσουν μέρος του ροτέισον που θα εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου στις τρεις διοργανώσεις που θα συμμετάσχει το Τριφύλλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου