Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

''Ποντιακό γλέντι''



                                       ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ 1997-98
                                       ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΚΟΥΤΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ  5     ΠΙΕΡΙΚΟΣ  1

Παμπουκίδης  1
Τσιούχας       1
Τσινίκος        3
                                                                       
Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος ΕΠΣ Πιερίας, η Α.Ε. Ποντίων πέρασε με επιτυχία το πρώτο ντέρμπι.      
Η ομάδα του Άγγελου Κούτου ξέσπασε πάνω στον Πιερικό νικώντας με το πλέον εμφατικό τρόπο το ντέρμπι με τελικό σκορ 5-1. Οι παίκτες της Α.Ε. Ποντίων έδειξαν από τα πρώτα δευτερόλεπτα τις άγριες διαθέσεις τους και άρχισαν τα γκολ από το 3'. Πότε τελείωσαν; Στο 68' όπου ο Τσινίκος με προσωπικό Χατ-τρικ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
Ποντιακό γλέντι: 
Η  Α.Ε.Ποντίων  ήταν ασταμάτητη και στο 3’ μόλις λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ.
Ο Παμπουκίδης βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και χωρίς δυσκολία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Κι αν νομίζετε πως η Α.Ε. Ποντίων σταμάτησε εκεί, κάνετε μεγάλο λάθος, αφού πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 7’ λεπτό της αναμέτρησης, είχε προβάδισμα δύο γκολ. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Τσιούχας που με ωραίο πλασέ έπειτα από γύρισμα του Τσινίκου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Κάπου εκεί το ντέρπι έπαψε να ειναι ντέρμπι, με τους παίδες της Α.Ε.Ποντιών να ελέγχουν το ρυθμό του παιχνιδιού και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, αφού τα πρώτα λεπτά θύμιζαν κατά πολύ, τα τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πιερικός έδειχνε οτι δε μπορούσε να απειλήσει και στην ουσία να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Πάντως δεν το... γλίτωσαν το 3ο γκολ, αφού λίγο πριν συμπληρωθεί το 15΄ λεπτό ήρθε η  χαριστική βόλη. Ο Τσινίκος μέ σούτ απο το ύψος της μικρής περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιδράσει και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για τρίτη φορά.
Με τις πολλές αλλαγές (6 σε νούμερο) που πραγματοποίησε ο προπονητής της Α.Ε. Ποντίων η ομάδα κάπως αποσυντονίστηκε και έτσι εκμεταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Πιερικός σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του.
Οι παίκτες του Πιερικού δεν πρόλαβαν να χαρούν την επιτυχία του τέρματός τους και με ένα εκρηκτικό 8’ λεπτο η ομάδα της Α.Ε.Ποντίων σημείωσε άλλα δύο τέρματα, πρώτα όταν ο Τσίνικος με ενα σλάλομ από το κέντρο του γηπέδου πέρασε όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του και με κοντινό πλασέ εγραψε το 4-1. 
Πάλι ο ίδιος παίκτης με ωραίο διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, μετά απο κομπίνα στην εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ και ανέβασε τον δείκτη του σκόρ στο 5-1.
Μια τεράστια νίκη για τους παίδες της Α.Ε. Ποντίων που κατέκτησαν τον πρώτο ντέρμπι, με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ
Κούζας.Συμεωνίδης.(Καραγαλίδης) – Πουλικίδης.Σκουργιάς.Φορτομάρης.(Μποστανίτης) –
Βροχαρίδης.Παμπουκίδης.(Κουκούδας) – Τσιούχας.(Οικονόμου) – Τσινίκος.Κουκουνάς. (Παπαγεωργίου) – Μπαλαχάτζε.(Βαγγελακάκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου