Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η βίλα του Ολλανδού πρίγκιπα και τα ιδιόκτητα νησιά-ευκαιρίες της Ελλάδας


Μια ματιά στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα ρίχνει δημοσίευμα της Ντέιλι Τέλεγκραφ, σχολιάζοντας ότι ίσως η κρίση ανοίγει ευκαιρίες για επίδοξους αγοραστές.

Σημειώνεται αρχικά ότι την ιδιοκτησία κάποιων εξ’ αυτών των νησιών καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Αναφέρεται η περίπτωση του Σκορπιού, για τον οποίο φήμες έλεγαν το 2010 ότι είχε αγοραστεί από τον Τζιόρτζιο Αρμάνι έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ, φήμες που διαψεύστηκαν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε ιστοσελίδα που διαφημίζονται μικρά νησιά προς πώληση οι τιμές κυμαίνονται από περίπου 1 έως περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Στη μία άκρη της κλίμακας βρίσκεται ο Άγιος Αθανάσιος στον Κορινθιακό, που εκτιμάται στα 1,25 εκατομμύρια λίρες και στην άλλη το νησάκι Πάτροκλος στα 125 εκατομμύρια στερλίνες.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η κρίση έχει ρίξει τις τιμές της γης σε πολλά ελληνικά νησιά.

Την ίδια ώρα το BBC μεταφέρει αναφορές από τα ΜΜΕ της Ολλανδίας που αποκαλύπτουν την αγορά πολυτελούς βίλας κοντά στο Κρανίδι από το διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Βίλεμ-Αλεξάντερ, έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Εποχικοί «γείτονες» γείτονες του Ολλανδού πρίγκιπα φέρονται να είναι οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Σον Κόνερι, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου