Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

H Mercedes υποστηρίζει Σουμάχερ


Ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην Pirelli για τα φετινά ελαστικά, αλλά η Mercedes υποστηρίζει τη δυνατότητά του να έχει αυτήν την άποψη.
"Νομίζω ότι το πραγματικό ερώτημα είναι αν τα ελαστικά είναι καλά, κακά ή αδιάφορα. Η Pirelli είναι κάτι περισσότερο από ικανή στην κατασκευή ελαστικών οποιονδήποτε προδιαγραφών. Αυτήν τη στιγμή έχει κατασκευάσει τα ελαστικά σύμφωνα με τις δικές μας εντολές", δήλωσε αρχικά ο Νικ Φράι.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Μercedes αναφέρθηκε στις προτιμήσεις των Σουμάχερ και Ρόσμπεργκ: "Υπάρχει μια συζήτηση στα ΜΜΕ αυτήν την περίοδο σχετικά με το αν αυτή είναι η σωστή διαδρομή για την F1 και αν τα ελαστικά πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να επιτρέπουν στους οδηγούς να πηγαίνουν τέρμα γκάζι σε όλο τον αγώνα ή να είναι πιο ευαίσθητα. Ο πρώτος τρόπος αρέσει στον Μίκαελ ενώ ο δεύτερος στον Νίκο".

Αναφερόμενος στη σκληρή κριτική του Σουμάχερ, ο Φράι τόνισε: "Νομίζω ότι τίθεται ένα ερώτημα στη Φόρμουλα 1: αν χρειαζόμαστε τα ελαστικά που έχουμε ή διαφορετικά όπως στο παρελθόν που είχαμε ελαστικά τα οποία επέτρεπαν στους οδηγούς να πηγαίνουν τέρμα γκάζι συνέχεια.Αυτό το ερώτημα είναι για τις ομάδες και τους οργανωτές, εμείς υποστηρίζουμε τη δυνατότητα του Μίκαελ να έχει αυτήν την άποψη. Ίσως να μην είναι μια άποψη με την οποία συμφωνούν οι άλλοι οδηγοί αλλά είναι μια έγκυρη και έξυπνη άποψη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου