Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΕΠΣΜ: Δηλώσεις συμμετοχής στα Παιδικά Πρωταθλήματα



ΕΠΣΜ: Δηλώσεις συμμετοχής στα Παιδικά Πρωταθλήματα

Για 28η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί το κορυφαίο Παιδικό Πρωτάθλημα της Ελλάδας και ήδη άρχισε η κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Υποδομών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013

Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι όσα σωματεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα
Νέων (με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το έτος 1996 και νεότερους), Παίδων (με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεότερους), Προπαίδων 11 Χ 11 και 9 Χ 9 (με ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες κατά ανώτατο αριθμό τέσσερις (4), που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεότερους/-ες),Τζούνιορ (με ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, κατά ανώτατο αριθμό τέσσερις (4), που γεννήθηκαν το έτος 2002 και νεότερους/-ες), Προτζούνιορ (με ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, κατά ανώτατο αριθμό τέσσερις (4), που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότερους/-ες) και Μπαμπίνι (με ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, κατά ανώτατο αριθμό τέσσερις (4), που γεννήθηκαν το έτος 2006 και νεότερους/-ες) καιΚορασίδων (με ποδοσφαιρίστριες που γεννήθηκαν το έτος 1996 και νεότερες) της αγωνιστικής περιόδου 2012 - 2013, μπορούν να καταθέσουν δηλώσεις συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Υποδομών.
Την προκήρυξη των Πρωταθλημάτων Υποδομών και τη δήλωση συμμετοχής οι εκπρόσωποι των σωματείων μπορούν να την εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα της (www.epsm.gr).
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν το αργότερομέχρι την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου για την κατηγορία Νέων, μέχρι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες  Παίδων, Προπαίδων 11Χ11 και Προπαίδων 9Χ9, και μέχρι την Τρίτη 2 Οκτωβρίου για τις κατηγορίες Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι.
Παράβολο συμμετοχής 100,00 € ορίζεται για κάθε τμήμα σωματείου ανά κατηγορία που θα λάβει μέρος στα Πρωταθλήματα Υποδομών και σε περίπτωση που κάποιο σωματείο δηλώσει συμμετοχή και άλλο τμήμα στην ίδια κατηγορία, τότε υποχρεούται για το δεύτερο τμήμα να καταθέσει παράβολο συμμετοχής 50,00 €.
Διάθεση γηπέδων για Αθλητικά Κέντρα στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής
Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι όσα σωματεία ή δημοτικές αρχές ή ιδιώτες επιθυμούν να διαθέσουν τα γήπεδά τους ως αθλητικά κέντρα για να φιλοξενήσουν αγώνες Πρωταθλημάτων Υποδομώνστις κατηγορίες Προπαίδων 9 Χ 9, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο που υπάρχει στον ιστότοπο της ΕΠΣΜ, πρέπει να καταθέσουν στη γραμματεία της Ένωσης (info@epsm.gr, FAX: 2310 229874, ή με αυτοπρόσωπη κατάθεση), το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, τη σχετική αίτησή τους την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τον ιστότοπο της Ε.Π.Σ.Μ. (www.epsm.gr).
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 9 Χ 9 - JUNIORS – PREJUNIORS - BAMBINI
1. Οι διαστάσεις των γηπέδων και ο χρόνος διάρκειας των αγώνων ανά κατηγορία είναι οι εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 9 Χ 9: 
Α. Οι αγώνες 9 Χ 9 θα διεξάγονται στο μισό του γηπέδου με κανονικές διαστάσεις (60 Χ 45 μ.), οι εστίες θα είναι 5 μ. μήκος και 2 μ. ύψος, με δίχτυα και η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι 5άρα.
Β. Οι αγώνες 11 Χ 11 θα διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων με εστίες κανονικών διαστάσεων.
Γ. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 30’ λεπτών με ενδιάμεση ανάπαυλα 5’ λεπτών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JUNIORS: (8Χ8)
Α. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε μικρότερο του μισού του κανονικού γηπέδου  (50 Χ 35 μ.), οι εστίες θα είναι διαστάσεων 4 μ. μήκος και  2 μέτρα ύψος, με δίχτυα και η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι 5άρα.
Β. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 25’ λεπτών με ενδιάμεση ανάπαυλα 5’ λεπτών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PREJUNIORS: (7Χ7)
Α. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδο διαστάσεων 40 Χ 25 μ., οι εστίες  θα είναι διαστάσεων 3 μ. μήκος και 1,5 μέτρο ύψος, με δίχτυα και η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι 4άρα.
Β. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 25’ λεπτών με ενδιάμεση ανάπαυλα 5’ λεπτών.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ BAMBINI: (5Χ5)
Α. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε γήπεδο διαστάσεων 5 Χ 5 και οι εστίες θα είναι διαστάσεων 3 μ. μήκος  και 1,5 μ. ύψος και η μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι 4άρα.
Β. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 20’ λεπτών με ενδιάμεση ανάπαυλα 5’ λεπτών.
2. Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει  να χαράσσεται με γραμμές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο «Κανονισμός του Παιχνιδιού»  και η Προκήρυξη των Αγώνων  Πρωταθλημάτων Υποδομών της αγων. περ. 2012 – 2013..
3. Η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου πρέπει να πληροί  τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών, να προστατεύεται η υγεία αυτών και να εξασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
4. Οι πάγκοι πρέπει να είναι πάντα στη διάθεση των ομάδων.
5. Στα γήπεδα πρέπει να υπάρχει απαραίτητα εγκατεστημένη συσκευή τηλεμοιότυπου (fax) ή δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
6. Η κατάσταση των αποδυτηρίων και οι χώροι υγιεινής πρέπει να είναι ευπρεπισμένοι  και να πληρούνται οι συνθήκες υγιεινής παραμονής.
7. Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπείας και του νομίμου της συμμετοχής των αθλητών (τα δελτία αθλητικής ιδιότητας, η ηλικία, τα πιστοποιητικά γεννήσεως και η κατάσταση υγείας θεωρημένη απαραιτήτως από την Ε.Π.Σ.Μ.) πρέπει να διενεργείται προ της έναρξης του αγώνα από τον παρατηρητή αυτού ή τον υπεύθυνο του αθλητικού κέντρου.
8. Σε όλα τα κέντρα θα πρέπει απαραίτητα να υπάρχει φορείο μεταφοράς τραυματιών και φαρμακείο πλήρως εξοπλισμένο.
9. Σε περίπτωση τραυματισμού νεαρού ποδοσφαιριστή  ή διακοπής του αγώνα (εκτός της αναγραφής τους στο Φ.Α.), οι υπεύθυνοι των κέντρων πρέπει να ενημερώνουν άμεσα με ηλεκτρονικό μήνυμα  (info@epsm.gr) ή τηλεφωνικά ( 2310284285, εσωτ. 1) την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ε.Π.Σ.Μ. .
10. Στα Φ.Α. που θα τηρούνται πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφεται το αποτέλεσμα του αγώνα, οι συνθέσεις των ομάδων, τα ονοματεπώνυμα των υπεύθυνων των ομάδων, να υπογράφονται από τους αρχηγούς και τους προπονητές των διαγωνιζόμενων ομάδων και  να αποστέλλονται στην Ε.Π.Σ.Μ. το αργότερο μέχρι ώρα 16.00 της Δευτέρας, με FAX (2310299874), με e-mail (info@epsm.gr  και epsm@mascot.gr) ή να παραδίδονται με αυτοπρόσωπη εμφάνιση στη γραμματεία της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών.
Σε περίπτωση μη παραλαβής των Φ.Α. από την Ε.Π.Σ.Μ. ή έγκαιρης αποστολής αυτών μετά τη λήξη των αγώνων στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομών, θα διακόπτεται άμεσα ο ορισμός αγώνων στο συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο.
11. Η αποζημίωση των γιατρών – υπεύθυνων α΄ βοηθειών ανά αγώνα που διεξάγεται  εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης είναι 8,00 €  (οκτώ euro).
Στους αγώνες εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης (άνω των 10 χιλιομέτρων από την Πλατεία Δημοκρατίας της πόλης της Θεσσαλονίκης) θα δικαιολογείται  η χρηματική αποζημίωση για τη χιλιομετρική απόσταση (0.20 λεπτά, ανά χιλιόμετρο).
12. Οι οριζόμενοι ως υπεύθυνοι του αθλητικού κέντρου διεξαγωγής των αγώνων θα έχουν την ιδιότητα και τις αρμοδιότητες  του παρατηρητή αυτών, όπως αναφέρονται στο άρθρο 5 της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Υποδομών της περ. 2012 – 2013.
13. Οι φίλαθλοι πρέπει να παρακολουθούν τον αγώνα εκτός του αγωνιστικού χώρου.
14. Τα κέντρα που φιλοξενούν αγώνες πρωταθλημάτων των ανωτέρω κατηγοριών με τη λήξη των αγώνων του ομίλου υποχρεωτικά θα πραγματοποιούν εκδήλωση απονομής κυπέλλων μεταλλίων και διπλωμάτων, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου