Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Οι ακαδημίες της Μίκρας, βάση του νέου Ηρακλή













Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική βιομηχανία παραγωγής παικτών στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, είναι ζωντανή. Παρά τα διαδοχικά χτυπήματα που δέχτηκε τα τελευταία χρόνια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, Η Ακαδημία της Μίκρας φωνάζει παρών και αποτελεί τη βάση του Νέου Ηρακλή.
Με τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ, η επαγγελματική ομάδα του Ηρακλή αριθμεί 24 παίκτες, εκ των οποίων οι 10 έχουν αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή. Κάποιοι πολύ πρόσφατα και κάποιοι άλλοι στο παρελθόν. Γαλουχήθηκαν όμως όλοι ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ηρακλή και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γνωρίζουν πολύ καλά πού βρίσκονται, ποια φανέλα φοράνε και ποιες είναι οι απαιτήσεις του κόσμου.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Νίκος Σουλίδης: Στον Ηρακλή πήγε όταν ήταν επτά ετών και αποχώρησε 14 χρόνια αργότερα. Στα 26 του, επέστρεψε για να κάνει ένα παιδικό όνειρο -που κάποιοι του το στέρησαν προ πενταετίας- πραγματικότητα. Να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή.
Άγγελος Παπαστεριανός: Πέρσι τέτοια εποχή, βρέθηκε εκτός Ηρακλή. Επέστρεψε όμως τον Ιανουάριο και καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, αλλά και στα φιλικά που έδωσε η ομάδα.
Αλέξανδρος Νατσιόπουλος: Παρόμοια ιστορία με τον Παπαστεριανό. Ο 21χρονος μέσος διαθέτει σπάνια τεχνικά χαρακτηριστικά και είναι ένας παίκτης που αν πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του, μπορεί να κάνει την διαφορά στο χώρο του κέντρου. Ο Στράντζαλης πάντως τον πιστεύει πολύ...
Αρτάν Θόρια: Προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από την περσινή αποχή, λόγω του προβλήματος με το διαβατήριο. Ο 19χρονος αριστεροπόδαρος μέσος, μπορεί να "κρύψει" τη μπάλα όταν την έχει στα πόδια του και να εκθέσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Στράντζαλης δουλεύει πολύ μαζί του πάνω σε θέματα τακτικής.
Απόστολος Στεργιανάς: Ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πέρσι και είναι αποφασισμένος να πείσει τον Στράντζαλη ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Ο 18χρονος αγωνίζεται στην μεσοεπιθετική γραμμή.
Κοσμάς Τσιλιανίδης: Από τα παιδιά που έπαιξαν και στον Ηρακλή της Δ' εθνικής. Έκανε και πέρσι συμμετοχές στην Football League 2. Εκρηκτικός επιθετικός, με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει λύσεις στην ομάδα. Αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος.
Αλέξανδρος Μαυρίδης: Ένα ακόμη παιδί που έπαιξε στην Δ' εθνική. Μέσος με καλή μεταβίβαση και αρκετά τρεξίματα. Με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει πολύ ώριμος...
Γιώργος Παπαδόπουλος: Η διοίκηση διόρθωσε το περσινό λάθος και επανέφερε στην ομάδα τον 19χρονο πορτιέρο, τον πιο ταλαντούχο από όσους υπήρχαν τότε στο ρόστερ του Ηρακλή. Παιδί που δουλεύει πολύ στις προπονήσεις με τον Φώτη Γκιζέλη και έχει όλα τα φόντα για να ακολουθήσει τα χνάρια τόσο του πατέρα του, Δανιήλ, όσο και του αδερφού του, Γιάννη.
Αλέξανδρος Λαβιδάς: Ο βενιαμίν της ομάδας. Μόλις 16 ετών, προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την ομάδα νέων (εφηβική) του Ηρακλή. Ξεκίνησε ως αριστερός μπακ, πέρασε ως στόπερ για να οργανώνει το παιχνίδι, ενώ προς το τέλος της χρονιάς προωθήθηκε στα χαφ, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ σε 12 παιχνίδια.
Δούκας Λεφίδης: Ο έτερος της εφηβικής ομάδας που προωθήθηκε. 17 ετών, παίζει στα αριστερά, κυρίως στη γραμμή. Καλός με τη μπάλα στα πόδια και στο ένας εναντίον ενός. Πέτυχε πέρσι γκολ στον προημιτελικό, στον ημιτελικό και στον τελικό. Αν δουλέψει, θα κάνει καριέρα...
Πηγή bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου