Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Γιατί Θεέ μου...

Superleague/Άρης

Δημοσίευση : 15/01/2013 12:21:00

Είναι από τις στιγμές που τα λόγια περισσεύουν. Οι λέξεις είναι «φτωχές» μπροστά στον πόνο και τη θλίψη. Η οικογένεια του Άρη έχει βυθιστεί στο πένθος. Η είδηση του θανάτου του Άγγελου Τσιπούρα έπεσε σαν κεραυνός. Στο άκουσμά της, ουδείς πίστευε ότι ο μόλις 16 ετών ποδοσφαιριστών της ομάδας Κ17 «έφυγε» από τη ζωή. Τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα. 

Το πρωινό της 14ης Ιανουαρίου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των γονέων, συγγενών, φίλων, συμμαθητών και συμπαικτών του Άγγελου. Η χθεσινή Δευτέρα έμοιαζε σαν όλες τις άλλες. Κανείς δεν περίμενε την τραγική της κατάληξη.
Ο Άγγελος ξύπνησε να πάει στο σχολείο (αριστούχος μαθητής της 2ας Λυκείου στο Αριστοτέλειο Κολέγιο), ένοιωσε ενοχλήσεις, πόνο, δυσφορία και λιποθύμησε. Οι… χλιαρές κραυγές που πρόλαβε να βγάλει αναστάτωσαν τους γονείς του. Τον βρήκαν λιπόθυμο, στο δωμάτιό του. Το νήμα της ζωής για τον Άγγελο είχε κοπεί. Ένα «γιατί;» θα αιωρείται για πάντα. Ένα «γιατί;», όμως, για το οποίο δεν θα πάρει κανείς και ποτέ απάντηση…


Οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα


Ουδείς μέχρι και σήμερα μπορεί να εξηγήσει το πώς ένα 16χρονο παλικάρι έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Την αιτία που προκάλεσε τον αιφνίδιο χαμό του Άγγελου μπορεί να την δώσει ο ιατροδικαστής και συγκεκριμένα ο κ. Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος ανέλαβε την εξέταση του εκλιπόντος. Οι πρώτες ιατρικές ενδείξεις μιλούν για ανεύρυσμα, με την οικογένεια του Άγγελου να περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση. «Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να περάσει λίγος χρόνος. Δεν μπορούμε, όμως, να διακινδυνεύσουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτήν τη στιγμή. Πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο των γονέων και να περιμένουμε…», είπε στο Metropolis ο κ. Τσούγκας. Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα γίνουν γνωστά σήμερα το πρωί.


Δύναμη ψυχής από τον πατέρα του Άγγελου



Από την πρώτη στιγμή, όταν κυκλοφόρησε το τραγικό συμβάν, άνθρωποι του Άρη βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια του Άγγελου. Ο Τάσος Θέος, ο Γιώργος Καδόπουλος, ο Τάσος Αβάνογλου, ο Γιάννης Βλαχόπουλος κ.α., καθώς και συμπαίκτες του 16χρονου στον Άρη βρέθηκαν στην οικεία του Άγγελου, στο Πλαγιάρι για να συμπαρασταθούν στους γονείς του. Οι ιθύνοντες της ομάδας σημείωσαν ότι αποτελεί πρόθεσή τους, ώστε να τιμήσουν την μνήμη του Άγγελου, να ζητήσουν από την Λίγκα την αναβολή του εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπροστά τους όμως βρήκαν τη δύναμη ψυχής του πατέρα του Άγγελου, ο οποίος ζήτησε να γίνει το παιχνίδι κανονικά. «Θέλω να γίνει το παιχνίδι. Θα είμαι και εγώ παρών. Γιατί αυτό θα ήθελε και ο Άγγελος», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 16χρονου. Ένας άνθρωπος που χθες το πρωί έμαθε τα «τερτίπια» της ζωής. Τα άσχημα παιχνίδια που παίζει η μοίρα.



Αποσύρεται η φανέλα με το Νο 3



Ο Άγγελος έβγαζε το ταλέντο του στα γήπεδο φορώντας τη φανέλα με το Νο 3 στην πλάτη. Η ΠΑΕ Άρης αποφάσισε να αποσύρει τη συγκεκριμένη φανέλα από την ομάδα της Κ17. Το νούμερο τρία θα ανήκει για πάντα στον Άγγελο Τσιπούρα. Μία κίνηση με την οποία οι κίτρινοι θέλουν να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής. Επιπλέον, από χθες το πρωί οι σημαίες στο Κλεάνθης Βικελίδης κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αποφασίστηκε οι ποδοσφαιριστές, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής στους αγώνες του Σαββατοκύριακου να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια. Παράλληλα, η Λίγκα ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της, όλων των κατηγοριών.



Στην Τριανδρία η… τελευταία του «παράσταση»



Γεννημένος την 1η Απριλίου του 1996, ο Άγγελος ήταν γέννημα θρέμμα του Άρη. Από πέρυσι ήταν στο ρόστερ της Κ17. Πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Τρίπολη. "Έφυγε" πρωταθλητής. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη. «Έφυγε» από τη ζωή, όμως, άδικα. Άφησε ανεκπλήρωτο το όνειρο του να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. «Ήταν εξαιρετικός χαρακτήρας και καλός παίκτης. Ήταν παιδί χαμηλών τόνων, με αλληλοσεβασμό προς όλους», λένε άνθρωποι που βίωναν τον Άγγελο καθημερινά, και σε μία ηλικία τρυφερή και δύσκολη. Αυτή της εφηβείας.


Αγωνιζόταν στην αριστερή αμυντική πτέρυγα των «κίτρινων». Μάλιστα, ήταν πρώτος ξάδερφος του μέχρι πρότινος παίκτη του Άρη, Αποστόλη Τσιπούρα, ο οποίος συνεχίζει εδώ και μία εβδομάδα την καριέρα του στην γειτονική Ιταλία, στην Πογκιμπόνσι, ομάδα Δ? Εθνικής. Η τελευταία του εμφάνιση με τα χρώματα του Άρη ήταν το περασμένο Σάββατο, στο φιλικό του Άρη στην Τριανδρία. Επίσημα είχε αγωνιστεί στη νίκη με 3-2 επί της Κέρκυρας το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στη Ν. Ραιδεστό, όταν και πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Στατή στο 65ο λεπτό της συνάντησης. Το μέλλον κανείς δεν το ήξερε, ούτε μπορεί κανείς να το προδιαγράψει. Κι όμως αυτή ήταν η τελευταία του «παράσταση». Καλό ταξίδι Άγγελε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου