Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γκολ στον ρατσισμό από τον Παναθηναϊκό



Διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης φιλικός αγώνας στην Παιανία μεταξύ της ομάδας U-15 του Παναθηναϊκού και του ξενώνα φιλοξενούμενων ανήλικων προσφύγων "Στοίχημα Ζωής" με στόχο την διάδοση του αντιρατσιστικού μηνύματος και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Την ομάδα του ξενώνα προπόνησε ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης απένειμε τα εύσημα στους πράσινους για την εμφάνιση τους. Τα "Πράσινα Νέα" έχουν όλο το ρεπορτάζ.
Ένα ιδιαίτερο φιλικό κόντρα στον ρατσισμό και στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των λαών διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.
Η ομάδα Παίδων του Παναθηναϊκού με προπονητή τον Κώστα Ταράση αντιμετώπισε την ομάδα του Ξενώνα φιλοξενούμενων ανήλικων προσφύγων "Στοίχημα Ζωής" την οποία καθοδήγησαν ο Ότο Ρεχάγκελ με τον Γιάννη Τοπαλίδη.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός και ο συνεργάτης του στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ελλάδα αποδέχτηκε την πρόταση να προπονήσει τον Ξενώνα "Στοίχημα Ζωής" και το φιλικό πήρε έναν ακόμη πιο επίσημο χαρακτήρα έτσι ώστε το μήνυμα που ήθελε να περάσει να ακουστεί ακόμα περισσότερο.
Το παρών στις εγκαταστάσεις της Παιανίας έδωσαν περισσότερα από 100 άτομα ενώ η πράσινη ΠΑΕ παραχώρησε το γήπεδο της πρώτης ομάδας για την διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Πριν την έναρξη του αγώνα ο Ξενώνας απένειμε πλακέτα στον Ότο Ρεχάγκελ ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά του Ξενώνα.
Από την πλευρά του ο Γερμανός τεχνικός μοίρασε από μια εμφάνιση της Γερμανίας σε κάθε παιδί που πήρε μέρος στο φιλικό και έδωσε δυο μπάλες στους αρχηγούς.
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός πριν την έναρξη του φιλικού συγκέντρωσε δίπλα του τα παιδιά και τους είπε: "Θέλω να γίνει ένα ωραίο ματς, χωρίς φάουλ και να επικρατήσει το φερ πλέι. Θέλω να το ευχαριστηθείτε και να παίξετε και οι δυο ομάδες με την μπάλα κάτω".
Νίκησαν οι πράσινοι με 5-2
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που φυσικά περνάει σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιο φιλικό ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-2 χάρη σε τρία γκολ Πίσπα και από ένα τον Βαλμά και Σάμιο.
Οι πράσινοι ήταν μπροστά από την αρχή της αναμέτρησης καθώς στο ημίχρονο το σκορ ήταν 3-1 ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με του: Ξενόπουλο, Μανιό, Οικονομόπουλο, Ζήκο, Κουντουδιώτη, Μίγκο, Ντουσάι, Θεοχάρη, Πίσπα, Βαλμά και Σάμιο ενώ στο δεύτερο μέρος πέρασε ως αλλαγή και ο Μπουζούκης.
Απένειμε τα εύσημα ο Ρεχάγκελ στον Παναθηναϊκό
Μετά το τέλος της φιλικής αναμέτρησης ο Ρεχάγκελ απέδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων και στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση των νεαρών άσων του Κώστα Ταράση λέγοντας πως έτσι παίζετε το σύγχρονο ποδόσφαιρο καθώς είπε χαρακτηριστικά: "Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Παίξατε καλά και οι δυο σας αλλά ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε ο Παναθηναϊκός είναι ο τρόπος που παίζετε το σύγχρονο ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου