Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Για το παρόν και το μέλλον της εθνικής!


Παρουσιάστηκε σήμερα (8/10) η νέα χορηγική συμφωνία της ΕΠΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, που για πρώτη φορά προβλέπει χρήματα και για τις υποδομές των εθνικών ομάδων. Περισσότερες από 125 ακαδημίες για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών σε όλη την Ελλάδα θα… τρέξουν υπό τη χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Καμίλ Ζίγκλερ.


Ο τελευταίος, μάλιστα, τόνισε ότι ο αριθμός των ακαδημιών που θα χρηματοδοτούνται από τον ΟΠΑΠ θα αυξηθεί στο μέλλον, ενώ επισήμανε ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στα άλλα αθλήματα.
Στην εκδήλωση της χορηγικής συμφωνίας των δύο πλευρών, εκ μέρους της Εθνικής Ομάδας βρέθηκαν ο προπονητής Κλάουντιο Ρανιέρι, ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων Γιώργος Καραγκούνης και οι διεθνείς Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Φορτούνης, Χάρης Μαυρίας. Όλοι τους έκαναν δηλώσεις.
Σαρρής: «Θα βελτιωθούμε σε θέματα τεχνογωνίας»
Πρώτος το λόγο πήρε ο Γιώργος Σαρρής:
«Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την κορυφαία χορηγική συνεργασία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι 4ετής συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές και πρωτίστως αφορά τις Εθνικές ομάδες ανδρών και τις υπόλοιπες. Για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και χορηγία για τις υποδομές. Ένα χώρο, των υποδομών, που η ΕΠΟ έχει λειτουργήσει αρκετά καλά, αλλά πιστεύουμε πως με αυτή τη χορηγία του ΟΠΑΠ θα μπορέσουμε και σε θέματα λειτουργίας και τεχνογνωσίας να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Είναι το αύριο του ποδοσφαίρου οι συγκεκριμένες ηλικίες.
Η ΕΠΟ είναι περήφανη που και τα προηγούμενα χρόνια είχε αυτή τη συνεργασία, αλλά και τώρα που ο ΟΠΑΠ λειτουργεί με νέο Διοικητικό καθεστώς γιατί πιστεύει πως μπορούμε σε αυτή τη συνεργασία, με τον οργανισμό αυτόν ο οποίος διαχρονικά βοηθάει να ανεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως στο τέλος αυτής της 4ετους συνεργασίας, όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι και θα φανούν τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΟΠΑΠ και ευελπιστώ να υπάρξει και άλλη συνεργασία μετά από τη σημερινή», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ.
Ζίγκλερ: «Το μέλλον θα στηρίζεται σε γερές βάσεις»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Καμίλ Ζίγκλερ, πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο οποίος τόνισε:
«Ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ σήμερα. Με αφορμή αυτή τη σημαντική ανακοίνωση, όπως γνωρίζετε ο ΟΠΑΠ είναι χορηγός της Ελλάδας αρκετά χρόνια. Η Εθνική έχει προσφέρει αξέχαστες στιγμές μέσα από τις νίκες της και τις επιτυχίες και πολλές φορές έχει κάνει το ακατόρθωτο κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερη σημασία έχει πως δείχνει πάντα αγωνιστικό χαρακτήρα. Με χαρά ανακοινώνουμε την ανανέωση της χορηγίας μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είναι μία επιτυχημένη συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αξίες. Η ΟΠΑΠ αναμένει τις επόμενες σεζόν που σίγουρα θα είναι επιτυχείς. Θέλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξε ευχόμαστε να συνεχίσει να προσφέρει σπουδαίες στιγμές με το καθαρό και τίμιο παιχνίδι. Τα μέλη της ομάδας θα συνεχίσουνε να αποτελούν πρότυπα για νέους παίκτης.
Ατενίζουμε το μέλλον. Ο κύριος σκοπός είναι να διασφαλίσουμε πως το μέλλον αυτό θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Στοχεύουμε στη νεολαία γιατί αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι της χώρας.
Αναπτύσσουμε και θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης ποδοσφαιρικών ακαδημιών. Μέσω της πολύτιμης συνεργασίας μας με την ΕΠΟ θα υποστηρίξουμε 125 αθλητικές ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι τελικός αυτός ο αριθμός. Στις επόμενες χρονιές αυτός θα αυξηθεί. Έχουμε συνεργαστεί στενά με την ΕΠΟ για να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα φέρουν τα παιδιά στον αθλητισμό. Πολύ σύντομα θα παρουσιαστούμε το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες. Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΟΠΑΠ είναι περήφανος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Για το 2013 η ΟΠΑΠ κατέβαλλε 350 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Θέλω να διαβεβαιώσω πως η ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την προσφορά της στο κράτος»
Ρανιέρι: «Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κλαούντιο Ρανιέρι, επίσης αναφέρθηκε στη σημασία της χορηγίας του ΟΠΑΠ, αλλά μίλησε και για τα δύο επικείμενα παιχνίδια με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.
Για το τι περιμένει από τα παιχνίδια είπε: «Ελπίζω να νικήσουμε. Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Είναι καλές ομάδες που παλεύουν αρκετά. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι για τα παιχνίδια.
Για τη χορηγία και το πρόγραμμα με τους νέους: «Όλες οι ομάδες ανα την Ευρώπη μιλούν για τις ακαδημίες. Πήγα στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσω άτομα από την ΟΥΕΦΑ και όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικές είαι οι ακαδημίες. Είναι σημαντικό να χτίσουμε και τη νέα γενιά. Η ΟΠΑΠ είναι κοντά μας και μας βοηθάει».
Καραγκούνης: «Συγκεντρωμένοι στο στόχο»
Ο Γιώργος Καραγκούνης, από το ρόλο του διευθυντή των Εθνικών Ομάδων, δήλωσε:
Για τη συνεργασία ΕΠΟ-ΟΠΑΠ: «Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτή την περίοδο που δεν υπάρχουν και οι οικονομικοί πόροι από αλλού να έχουμε μεγάλες χορηγίες όπως αυτή του ΟΠΑΠ. Βοηθάμε τις ακαδημίες όπου θα έρθουν οι νέοι παίκτες που θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε χαρούμενοι που θα τους έχουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επιτυχίες και να είμαστε πάντα μαζί στον ίδιο δρόμο, ειδικά τώρα που με αυτό το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο μέλλον για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».
Για το νέο του ρόλο: «Πιστεύω πως όλα κυλούν ομαλά. Τα παιδιά, το προπονητικό τιμ είμαστε συγκεντρωμένοι στα δύσκολα αυτά παιχνίδια. Ειδικά αυτό του Σαββάτου είναι δύσκολο και το ξέρουμε όλοι. Από εκεί και πέρα όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο. Εύχομαι να ξεκινήσουμε θετικά αυτή τη δυάδα παιχνιδιών. Είμαστε όλοι έτοιμοι και ανυπομονούμε για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε αυτό που θέλουμε».
Σαλπιγγίδης: «Έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον»
Ο αρχηγός της εθνικής μας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, δήλωσε:
Για το τι περιμένουμε από τα παιχνίδια: «Όλοι γνωρίζουμε πως είναι σημαντικά παιχνίδια για εμάς. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος. Ελπίζουμε να είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση έτσι ώστε να πάρουμε τις νίκες στα δύο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι εξαιρετικό και έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον».
Για τις ακαδημίες: «Είναι σημαντικό ο αθλητισμός να … τραβάει τα νέα παιδιά. Θα έλεγα στους γονείς να βρίσκονται και να στηρίζουν τα παιδιά γιατί πραγματικά το χρειάζονται στο ξεκίνημα. Η συμβουλή στους νέους είναι πως ο δρόμος είναι μεγάλος και χρειάζεται υπομονή και δουλειά. Αν αγαπάνε αυτό που κάνουν μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο και να πετύχουν πράγματα που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ.
Μαυρίας: «Μέσα από την ακαδημία φτάνεις ψηλά»
Ο Χάρης Μαυρίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα γίνει για τις ακαδημίες:
«Μεγαλώνοντας σε μία ακαδημία πιστεύω μόνο να επωφεληθεί μπορείς κανένας. Έχοντας δίπλα προπονητές έμπειρους και μέσα από αυτό χτίζεις δυνατό χαρακτήρα για τη συνέχεια. Πιστεύω πως εξελίσσεις και το ταλέντο σουτ.
Μέσα από την ακαδημία μπορείς να φτάσεις ψηλά και να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Εννοείται πως φτιάχνεις χαρακτήρα. Οι άνθρωποι στις ακαδημίες αυτό έχουν ως πρώτο στόχο και ύστερα το ποδοσφαιρικό ταλέντο κάθε παίκτη. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται τώρα με τον ΟΠΑΠ».
Φορτούνης: «Έτοιμη η ομάδα»
Ο Κώστας Φορτούνης είπε: «Σίγουρα έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη. Αρχής γενομένης από το Σάββατο πάμε με στόχο τη νίκη. Πιστεύω πως έχουμε καλό κλίμα και είμαστε έτοιμοι για τα δύο δύσκολα παιχνίδια.
Είναι σημαντική η χορηγία για τις ακαδημίες. Όλα τα νέα παιδιά θέλουν δουλειά και υπομονή για το στόχο τους και μόνο έτσι μπορούν να φτάσουν ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου